Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Bolne uspomene...

Košarkaški reprezentativac Srbije i član Barselona Nikola Kalinić govorio je o novoj sezoni i klubu, ali i o nedavnom porazu Srbije od Italije na Evrobasketu.

Kalinić je bio deo reprezentacije tokom celog leta, a istakao je da pritisak nije bio razlog poraza od Italije.

PROČITAJTE JOŠ:

„Ne slažem se. Sa Srbijom je uvek tako (što se tiče pritiska), nekad završimo medaljom, drugi put ne“, rekao je Kalinić.

Potom je „dublje“ analizirao sve što se dogodilo protiv Italije.

„Promenili smo neke stvari na poluvremenu, ali to nije bila dobra promena. To je to, izgubili smo utakmicu. Možda je greška bila što smo zbog tih očekivanja hteli da pobedimo sa 20, želeli smo da pokažemo da smo mnogo bolji i da pobedimo sa 20 ili 30 razlike, ali nam je bio potreban samo jedan poen razlike. Možda je to lekcija iz koje možemo da naučimo za buduća takmičenja i utakmice“, dodao je srpski reprezentativac.

Nikola Kalinić Foto: Johannes Zimmermann/STARSPORT

Osvrnuo se i na početak sezone sa Barselonom, sa kojom je već uzeo jedan trofej, ali je poražen u finalu Superkupa Španije.

„Dobro se osećamo, iako očigledno nismo bili srećni zbog Superkupa. Izgubili smo od Real Madrida u finalu, ali u redu je, to je bio naš prvi susret. Počinjemo da učimo jedni o drugima, igrali su dosta puta prošle sezone i novajlije tek treba da osete kako je. Imamo samopouzdanje, vredno treniramo i spremni smo za predstojeće izazove“.

Dolazak u srce Katalonije smatra dobrim životnim potezom, te uživa i u privatnom životu van terena.

„Za sada mi se sviđa, to je jedan od mojih omiljenih gradova sigurno, bio je na vrhu liste da dođem i igram ovde u nekad u karijeri još od kada sam počinjao da igram. Hteo sam da živim ovde jednog dana, sviđa mi se atmosfera, arhitektura, plaža, sunce, parkovi, ljudi… Do sada je bilo sve bilo odlično i nadam se da će biti odlično do kraja sezone i ugovora“.

BONUS VIDEO TOP 10 poteza košarkaša Srbije u grupnoj fazi Evrobasketa 

Komentari

Svi komentari (0)