Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Nije im lako, ali sada moraju da budu na vrhuncu, ako hože da ispune ciljeve

Košarkaši Real Madrida u sredu od 21 sat igraju na svom terenu protiv Partizana majstoricu koja će odlučiti ko će biti poslednji učesnik Fajnal-fora Evrolige.

Real je nakon dva meča u Madridu bio u veoma lošem položaju, ali je u Beogradu vratio dva brejka i uspeo da izbori peti meč u kom će nastupati bez Geršona Jabuselea i Gabrijela Deka.

PROČITAJTE JOŠ:

Španski medij „AS“ bacio se gustim rasporedom madridskog kluba u tekstu pod naslovom „Kalendar Reala koji lomi noge“.

„Real Madrid ovih dana živi u stanju gorko-slatke sreće. Blankosi su uspeli da izbore majstoricu u četvrtfinalu Evrolige, nakon što su u paklenoj Štark areni u Beogradu vezali dva trijumfa protiv Partizana. Pobedonosna ekspedicija u Srbiji je završena povredom Gabrijela Deka, zbog koje će Argentinac propustiti peti meč u Vizink centru“, počinje tekst španskog AS-a.

Dok je Partizan trenirao i spremao se za majstoricu, Real je morao da igra protiv Unikahe u španskoj ligi proteklog vikenda.

„Utakmica protiv Unikahe bila je još jedna u gustom rasporedu Madriđama poslednjih nedelja, a ovakav raspored za Real završiće se se četiri utakmice za osam dana. Ako računamo dve u Beogradu prošle nedelje, odigraće šest utakmica za 13 dana. Skoro jedna na svaka dva dana“, navodi se u tekstu.

PROČITAJTE JOŠ:

Za Real ni posle Partizana neće biti odmora, jer će mu u nepunih 48 sati rivali biti Valensija i Gran Kanarija. „AS“ napominje da bi se ubitačni kalendar za Real Madrid mogao da nastavi 19. maja, ukoliko tim prođe na Fajnalfor Evrolige u Kaunasu.

Ukoliko do toga dođe, znači da bismo u polufinalu gledali okršaj Reala i Barselone, dok bi oba tima bila u borbi i za vrh u španskom prvenstvu.

„Real trenutno ima skor 25-6 na trećem mestu, iza lidera Barselone i Baskonije. Sa ove pozicije, u hipotetičkom polufinalu sa Baskonijom i finalu sa Barsom, Real ne bi imao prednost domaćeg terena. Ako to žele, osim što čekaju da njihova dva rivala posrnu (međusobno se igraju u nedelju 14. maja u 18.30), moraju da idu na pobedu u svakoj od preostalih utakmica. Nemaju mesta za odmor. U najmanju ruku, pobeda protiv Unikahe im obezbeđuje treće mesto, koje je moglo da bude u opasnosti da su izgubili od Andalužana“, zaključuje se u tekstu AS-a.

BONUS VIDEO Bacanje ruža na teren na utakmici Partizana i Reala

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar