Foto: youtube.com

Košarkaši Reala pobedili su Barselonu u velikom derbiju ACB lige uz veliki doprinos našeg talenta Tristana Vukčevića.

PROČITAJTE JOŠ

Iako je Barsa imala najefikasniji trio igrača (Higins je ubacio 21 poen, Kalates 18, Mirotić 17), neki novi klinci su presudili Kataloncima.

Pablo Laso pokazao je klasu tako što je „u vatru“ bacio mlade talente, pa su Garuba i naš Vukčević bili važni aduti velike timske pobede.

Garuba je ubacio 11 poena uz pet skokova, a Vukčević je za samo 21 minut na terenu imao 11 poena, četiri skoka i asistenciju, ubacio je tri od pet trojki, imao je jednu ukradenu loptu.

Usput, +/- indeks mu je bio najveći na meču, sa +15, i to dovoljno govori o njegovom uticaju na igru.

Zbog povreda i velikih kadrovskih problema, Laso je ove momke uveo u igru i nije zažalio, 19-godišnjak Garuba i naš 18-godišnji talenat pokazali su u najjačem meču da imaju svetlu budućnost.

Real je vodio u većem delu meča i mladi tandem je pokazao veliku zrelost u igri, Barsa je pred kraj preokrenula trojkom Mirotića, Laprovitola je presudio ipak na kraju, za zasluženu pobedu Reala.

„Najveći dobitak ovog meča su Garuba i Tristan. Dali su veliki doprinos u rotaciji i kada smo imali problem sa faulovima, oni su bili važni u nekim odlučujućim momentima. Srećan sam zbog njih, oni su dva najmlađa centra u Klasiku, ovo govori sve o njihovom radu i radu u mlađim kategorijama. Svaka čast svima na ovakvom načinu borbe protiv tima kakav je Barselona. Imao sam veru u Tristana i znao sam da će ubaciti onu poslednju trojku. Pametan je, raste brzo, napreduje, ima dobru ruku“, naveo je trener Pablo Laso u pohvalama.

Ono što je još važnije za čitaoce u Srbiji, Tristan je odlučio da igra za našu zemlju, iako je imao nekoliko opcija.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar