Foto: Tanjug/AP Photo/Kelvin Kuo

Košarkaši Los Anđeles Klipersa pobedili su Jutu Džez u jednom od derbija zapada NBA lige ove sezone sa 116:112 u uzbudljivom meču između petka i subote.

Klipersi, koji već dve sezone važe za jedne od pretendenata na prsten nadigrali su prvoplasiranu ekipu zapadne konferencije najjače lige na svetu.

PROČITAJTE JOŠ:

Ključnu prednost, gledano po četvrtinama, stvorili su još posle prve, jer su bolje napadački ušli u meč i kasnije uz oscilacije ipak uspeli da ga reše u svoju korist.

Kavaj Lenard je sa 29 poena trasirao put do pobede Klipersa, imao je i pet skokova i četiri asistencije. Lu Vilijams i Markus Moris su imali 19, odnosno 17 poena, a Pol Džordž 15.

U Juti je Donovan Mičel ubacio 35 poena, Bojan Bogdanović je sitgao do 23, a Džordan Klarkson 19. Mičel je svom skoru dodao i četiri skoka i pet asistencija.

Foto: Tanjug/AP Photo/Kelvin Kuo

Rudi Gober, najskuplji centar na svetu ubacio je Klipersima osam poena i uhvatio je 15 skokova.

Klipersi su prvu četvrtinu završili „klač“ šutem Džrodža u završnim sekundama za 31:23, posle čega su u drugoj trojkom REdžija Džeksona otišli na 38:28.

Njihova prednost je bila i 14 poena posle zakucavanja Serža Ibake za 47:33, sredinom druge četvrtine, ali od tada postepeno kreće povratak Jute.

 

Džez do poluvremena smanjuje zaostatak na osam poena, a onda u trećoj četvrtini preokreće trojkom Mičela na šest minuta pre kraja perioda.

Klipersi su se konsolidovali, vratili prednost od četiri poena do ulaska u poslednju četvrtinu koju su rešili deset sekundi pred kraj slobodnim bacanjima Patrika Beverlija, a zatim i Kavaja Lenarda.

NBA petak na subotu:

Klivlend Kavalirs – Denver Nagets 103:120

Orlando Medžik – Golden Stejt Voriors 124:120

Boston Seltiks – Atlanta Hoks 121:109

Filadelfija Seventisiksers – Čikago Buls 112:105

Memfis Grizlis – Detroit Pistons 109:95

Milvoki Baks – Oklahoma Siti Tander 98:85

Nju Orleans Pelikans – Finiks Sans 114:132

Minesota Timbervulvs – Toronto Reptors 81:86

Los Anđeles Klipers – Juta Džez 116:112

Odloženo:

Hjuston Rokets – Dalas Maveriks

Njujork Niks – San Antonio Spars

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar