Vladimir Jovanović, trener Mege, Foto: Starsport

Ekipa Mege nije uspela da se plasira u finale Kupa Srbije, pošto je u polufinalu bolja bila Crvena zvezda rezultatom 72:53.

Trener Mege Vladimir Jovanović istako je dobar početak, ali je svestan da je velika razlika u kvalitetu.

PROČITAJTE JOŠ

„Dobro smo otvorili utakmicu, na oba kraja terena. Oni su bez obzira na isti nivo takmičenja, jedna veličina više. Veliki su i ukoliko se ne pruži pravi nivo kontakta, taj intenzitet koji oni donose… teško se igra. U kraćoj smo rotaciji, imamo problem sa drugim plejem i sa Đurišićem. Celu prvu četvrtinu smo igrali dobro, u drugoj smo izgubili ritam napada. Oni su uspostavili skok u napadu. To je bio jedan od glavnih razloga. Drugo poluvreme… Svesti Zvezdu na 72 poena nije lako, ali jako loši procenti šuta. Tri poena, to je bilo ispod svakog proseka, slobodna bacanja na 50 posto, u tim pojedinim trenucima smo imali neke otvorene šuteve. Da smo realizovali, utakmica bi bila aktivnija. Čestitam Zvezdi, nama ostaje da se odmorimo, jer je veći deo ekipe po raznoraznim reprezentacijama“.

Mega je pred Kup morala da se odrekne viška stranaca.

„Morali smo da se opredelimo. Sigurno je falio Balcerovski. Nije igrao ni prošlu protiv Zvezde. Veličina koju Zvezda ima, pogotovo na poziciji sa Kuzmićem. I na dobru odbranu, više nego korektnu protiv Zvezde, lopta dođe do njega. Nije lako kad napravi poziciju sa dve noge. Tako da, falio je“.

On je istakao da se ekipa mnogo potrošila u defanzivi.

„Mnogo smo se trošili u odbrani. Na nivou intenziteta i kontakta, koji Zvezda ima, utakmica bi bila rešena i ranije. Došlo je do pada koncentracija i što se tiče rešenja i što se tiče procenata šuta“.

Jedini raspoloženi igrač u Megi bio je Karlo Matković koji je istakao da ekipa mora da igra čvršće.

„Počeli smo dobro u drugoj četvrtini smo počeli da divljamo, izgubili smo skok u odbrani. Treba da budemo čvršći u dolazećim utakmicama, da popravimo trčanje i defanzivni skok“.

BONUS VIDEO Dejan Radonjić viče na igrače

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar