Vladimir Jovanović, KK Mega
Foto: Mega Soccerbet/Ivica Veselinov

Očekuje nas spektakl u ABA ligi.

Utakmica Cedevita Olimpija – Mega u okviru 22. kola ABA lige igra se u nedelju od 17 sati u dvorani „Stožice“ u Ljubljani. Svoja očeivanja pred meč izneo je i rener košarkaša Mege Vladimir Jovanović.

Jovanović je rekao je Cedevita jedan od najboljih napadačkih timova u ligi i da je njihova glavna snaga bekovska linija.

PROČITAJTE JOŠ:

„Radi se o izuzetno kvalitetnom protivniku koji spada u red najjačih napadačkih timova ABA lige… Igraju jako brzo i s obzirom na broj kvalitetnih igrača koji imaju u bekovskoj liniji, svaku priliku koja im se otvori u šutu za tri poena će iskoristiti, bez obzira da li je to početak napada“, rekao je Jovanović za klupski sajt.

Mega trenutno ima osam pobeda i 12 poraza u ABA ligi, dok Cedevita Olimpija ima skor 12-7.

„Dve najvažnije stvari koje bi trebalo da zaustavimo su njihovo trčanje i šut za tri poena“, istakao je Jovanović i dodao:

„Moramo da igramo našu igru, da pokušamo da nađemo naš ritam koji podrazumeva jednu dozu trčanja, ali pre svega moramo u trenucima kada to ne funkcioniše, da budemo strpljivi i nađemo prave šuteve da bismo se nadali dobroj utakmici“.

Plejmejker Mege Dejšon Smit istakao je da njegova ekipa u Ljubljani morao da odigra timski i čvršće kako bi došla u situaciju da se bori za pozitivan ishod.

„Moramo pre svega da uđemo u ovu utakmicu sa više samopouzdanja nego u neke prethodne. Cedevita Olimpija je izuzetno kvalitetna ekipa u dobroj seriji rezultata, a na nama je da odigramo timski i čvršće, kako bismo mogli da se borimo za pozitivan ishod koji bi nam izuzetno značio“, zaključio je Jovanović.

Mega je u prvom delu sezone bila bolja od Cedevite sa ubedljivih 104:75.

BONUS VIDEO Navijači zapalili majicu, opekli posetioca

Pratite nas i na društvenim mrežama:

FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar