Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Problemi...

Kada je Dejan Radonjić napustio Crvenu zvezdu, bilo je jasno da crveno-bele očekuje izuzetno neizvesna sezona, a dodatnu bojazan kod navijača izazvala je odluka uprave da na mesto prvog trenera postavi Vladimira Jovanovića, koji u najmanju ruku nije ostavio previše dobar utisak tokom svog boravka u Ciboni.

PROČITAJTE JOŠ...

Ređali su se bolni odlasci u vidu prelaska Nikole Kalinića u Barselonu, Dejana Davidovca u CSKA iz Moskve, Ostina Holinsa (Makabi) i Nejta Voltersa, a zamene koje su stigle u najmanju ruku nisu donele željeni kvalitet.

Iako je u Evroligi pobeda nad Bajernom iz Minhena dala nadu da možda nije sve izgubljeno, usledio je novi „hladan tuš“ u vidu debakla protiv nejakog Zadra, te se crveno-beli već sredinom novembra nalaze u rano je reći bezizlaznoj, ali u najmanju ruku teškoj situaciji koja preti da eskalira i pre kraja 2022. godine.

Naime, u Evroligi crveno-bele očekuju gostovanja Fenerbahčeu, Albi, Partizanu i Olimpijakosu, dok će dočekati Asvel, Virtus, Makabi, Žalgiris, Armani i Barselonu.

U ABA ligi, crveno-beli će gostovati Ciboni, Studentskom Centru i Megi, a kao domaćini će odigrati utamice protiv Partizana, Mornara i Borca iz Čačka.

Iz perspektive susreta protiv Zadra, čini se da će ekipa Vladimira Jovanovića ulogu favorita imati samo protiv Čačana. Doduše, ne samo na osnovu tih 40 minuta – kriza u kojoj se igrači Zvezde nalaze traje već dugo, gotovo od samog početka sezone, uz povremene naznake postojanja kvaliteta i to u najvećoj meri zahvaljujući individualnoj inspiraciji Luke Vildoze, Nemanje Nedovića i Bena Bentila. Ako izuzmemo njih trojicu, te na momente sjajnog Filipa Petruševa, doprinos ostatka tima varira od nedovoljnog do katastrofalnog.

No, pored utiska oko pogrešne selekcije, jer je veliko pitanje da li Džon Holand i Hasan Martin imaju potreban kvalitet da u kontinuitetu donose prevagu i na Jadranu, mnogo veći razlog za brigu je to što se Jovanović u najmanju ruku nije snašao.

Naime, crveno-bele od početka sezone muče gotovo iste boljke, a ne vidi se bilo kakva ideja kada je u pitanju njihovo rešavanje. To je posebno primetno bilo protiv Zadra, koji je u Beograd stigao bez svog najboljeg igrača, ali je odsustvo Luke Božića nadomestilo ogromno samopouzdanje nakon niza katastrofalnih odbrana i pogođenih šuteva spolja.

Prostora za popravku ima, pre svega kroz doselekciju, jer je jasno da je neophodno bar još jedno pojačanje – mada ni dva kvalitetna igrača ne bi bila na odmet, na poziciji krila i centra – ali i na samoj klupi. Poraz od Zadra bio je poslednja opomena svima na Malom Kalemegdanu, ostaje nam da vidimo da li će doći do bilo kakvih promena, ili navijače Zvezde očekuje veoma burna i neizvesna sezona.

BONUS VIDEO Bizarna situacija na Zvezdinom meču, neshvatljiva odluka sudija

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar