Foto: Pedja Milosavljevic/Starsport

Trener Zvezde zadovoljan.

Vladimir Jovanović, trener košarkaša Crvene zvezde, istakao je zadovoljstvo nakon prve utakmice i pobede nad MZT-om.

„Krenuli smo sezonu kako smo želeli, upisali smo dva boda. Prva utakmica je malo nezgodna, bili smo malo i nervozni na početku, nismo pogodili neke trojke iz loše selekcije. Posle je došao naš kvalitet do izražaja, igrali smo u nekim delovima solidno. Fale nam povređeni igrači, nedostaju timu, pred nama je mnogo rada, ali verujem u ovaj tim koji svaki dan napreduje, što me kao trenera jako motiviše i raduje. Vreme koje nemamo za dodatno uigravanje je problem, ali verujem da ćemo biti dobri“.

PROČITAJTE JOŠ...

„Mene mnogo raduje kad se jedan Branko Lazić baci na glavu, da se Džon Holand baci na zapisnički sto sa 34 godine, to želim i ja da vidim, i navijači“.

Igrala je Zvezda i sa tri pleja, i velika minutaža Nikole Topića, 20 minuta, treći igrač sa najviše vremena na parketu, posle Nikole Ivanovića i Hasana Martina?

„Neke ideje su malo iznuđene (sa tri pleja), pa su morali neki igrači da uzmu te ulogu i minute zbog povreda. Mladi Nikola Topić ima 17 godina, mlad je i talentovan, ozbiljno računamo na njega, na njemu je samo da radi ozbiljno. Odigrao je solidno, može mnogo bolje, ima podršku starijih igrača, Stefan Marković mu mnogo pomaže i zaslužan je za njegov rapidni napredak za kratko vreme. Sigurno da računamo za njega.“

Zvezda je protiv MZT-a nastupila bez Nemanje Nedovića, a Jovanović je otkrio:

„Povreda je nezgodna, zahteva tretman, on je u fazi treninga ali ne radi kontakt sa ekipom. Prognoze se menjaju iz dana u dan, nadam se da će uskoro biti sa ekipom, ne mogu da kažem kada će odigrati prvu utakmicu“.

Foto: Pedja Milosavljevic/Starsport

Džejlen Adams je bio najbolji strelac Zvezde, a Jovanović je istakao da je neophodno strpljenje:

„Adams ima svoje kvalitete, potrebno mu je vreme kao i timu, da se adaptira na novu ekipu i nov sistem… Početak je sezone, tek je oktobar, raspored je i gust i težak, želimo da izađemo iz cele situacije najbolje što možemo“.

Meč je obeležilo samo pet izgubjlenih lopti igrača u crveno-belom:

„Zamerka je što smo gubili mnogo lopti u pripremnom periodu, sada ukupno pet, samo dve u prvom poluvremenu i pokazali smo u nečemu reakciju“.

Ognjen Kuzmić nije igrao, iako je bio u sastavu, a Jovanović je otkrio:

„Osetio je bol, nije igrao zbog prevencije, da je bilo prevelike potrebe možda bismo ga i koristili“.

U timu nije bilo ni Filipa Petruševa:

„U petak je trenirao, jutros je radio treninge i posle pauze zbog povrede leđa vratio se skroz zdrav u trenažni proces, od sledećeg treninga ravnopravno konkuriše za sastav“.

Naredni meč sledi protiv Anadolu Efesa:

„Idemo prvaku Evrope na noge. Ima dosta vremena do te utakmice da spremimo i pričamo o njoj“, zaključio je Jovanović. 

BONUS VIDEO KK Crvena zvezda predstavila tim za novu sezonu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar