Vladimir Jovanović, KK Mega
Foto: Mega Soccerbet/Ivica Veselinov

Vladimir Jovanović, trener Mege, pred početak nove ABA sezone povukao je paralelu sa prethodnom, govorio o pripremama i očekivanjima kluba.

PROČITAJTE JOŠ

Najpre se osvrnuo na prethodnu sezonu.

„Prethodnom sezonom moramo da budemo veoma zadovoljni. Bavili smo se na najbolji mogući način onim što Mega svake godine radi bez premca, a to je afirmacija mladih igrača. Takođe, imali smo i veoma zapažen takmičarski rezultat. Filip Petrušev je bio u prvom planu, kasnije je dobio sasvim zaslužen poziv u nacionalni tim i svoju šansu u reprezentaciji je iskoristio na pravi način. Ali, bilo je tu još igrača, poput Marka Simonovića koji je izašao na “kasni” draft zatim i dobio ugovor sa Čikagom, ali i mnogi drugi momci koji su dobili neke nove uloge u timu i to su znali da iskoriste“, istakao je Jovanović.

Mega je prva od srpskih klubova počela sa pripremama za narednu sezonu.

„To je bilo uslovljeno i našim igranjem prijateljskih utakmica protiv američkog Univerziteta Inidijana na Bahamima, ali verujte mi da bismo svakako sa treninzima krenuli ranije jer nam to naša mladost nalaže. Kod mlađih igrača se ništa ne podrazumeva, zato smo počeli temeljno da se spremamo. Kontrolne utakmice koje smo igrali nisu nam bile toliko rezultatski značajne, već da vidimo gde smo u datom trenutku i da li se pomeramo u odnosu na našu ideju kako bi trebalo da izgledamo.“

Istakao je i šta očekuje od ove sezone.

„Prošle godine to naše sazrevanje i prelazak iz tog nekog juniorskog u seniorski staž se desio jako brzo i mi smo uspeli da za relativno kratko vreme postanemo konkurentni. Ali, to ne znači da će tako biti i ove godine, jer jednostavno jedan deo ekipe je otišao, pa će se desiti preraspodela uloga. To neće biti lako. Mi smo tu da im pomognemo, a ono što ja očekujem ove godine je da iz meča u meč rastemo i kao igrači i kao tim. Nadam se da ćemo u što ranijem periodu da sazremo i da izrastemo u dobre igrače i nadam se da ćemo kao tim da budemo što bolji, pa dokle god nas to dovede.“

Jovanović će sada imati znatno izmenjenu ekipu, a uz to su se mnogi klubovi pojačali.

„ABA liga će biti izuzetno jaka. I, mi možemo da budemo najbolja verzija sebe u nekom trenutku, ali da nam to ipak ne bude dovoljno da dobijemo utakmicu. Hoću da kažem da moramo da se trudimo da budemo najbolji što možemo, da rastemo i radimo i iz toga da vidimo koji je naš krajnji domet“, završio je Jovanović.

Podcast „Penal“: Jovanović o tihom Petruševu, Megi, neverovatnom Jokiću, Srbiji

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar