Nikola Jokić
Foto: Tanjug/AP Photo/David Zalubowski)

Oklahoma je pregazila Denver na početku nove sezone NBA lige sa 102:87, a gotovo da ni u jednom trenutku Nagetsi nisu uspeli da se pitaju za bilo šta. Nikola Jokić je meč završio sa tripl-dablom učinkom od 16 poena, 12 skokova i 13 asistencija, ali je njegov Denver ubedljivo poražen.

Razloga za paniku (barem ne potpunu) nema, jer je istorija naučila da Nagetsi vrlo često znaju baš tako da započnu sezonu. Čak je i šampionska sezona 2022/2023. otvorena porazom od Jute sa 21 poenom razlike, a onda je usledio još jedan neugodan poraz tri kola kasnije od Portlanda sa 25 poena razlike (135:110).

PROČITAJTE JOŠ

Moraju da budu svesni problema u Denveru, ali daleko od toga da bi trebalo praviti nepromišljene poteze. Činjenica je da je čitav tim napadački i to pre svega šuterski podbacio. Ekipa koja pogodi samo 35 od 99 pokušaja iz igre retko kada ima priliku da pobedi, otuda i ne čudi ovaj poraz.

Ipak, za jedan ovakav tim ovo treba da bude samo upozorenje da sve mora da se podigne na nivo više.

Srpski centar je u direktnom duelu protiv Četa Holmgrena (25 poena, 14 skokova čime je izjednačio rekord karijere i pet asistencija) imao neverovatno velike probleme, pa je čak u jednom trenutku istrpeo blokadu, a onda odmah i zakucavanje na drugoj strani.

Naravno, bilo je i momenata zbog kojih je Jokić ono što jeste. Poput dodavanja kada je „pokvario“ Šeja Gildžus Aleksandera. Šej, drugi u glasanju za MVP NBA lige prošle sezone, završio je susret sa 28 poena, sedam skokova i osam asistencija.

U duelu dva tima koji su prošlu sezonu završila sa istim učinkom (57-25) ovo je bio najbolji način da se vidi gde se oba nalaze. Jokić je pogodio šest od 13 šuteva iz igre (1/3 za tri), a i ostatak petorke je imao očajne brojke.

Upozorenje je jasno, ovakve partije više ne smeju da se ponavljaju. Znao je Denver da loše započne i da se podigne, pa se navijači i sada nadaju tome.

Majkl Porter Džunior je postigao 15 poena uz osam skokova, a pogodio je tek pet od 17 šuteva. Eron Gordon je stigao do 12 poena i devet skokova, a pogodio je pet od 12 šuteva. Džamal Marej je pomerio granicu dodatno jer je postigao 12 poena, a pogodio je tek četiri od 14 šuteva.

Jokić se postavio kao pravi lider i stao u zaštitu saigrača koji je partijama u plej-ofu pre dve sezone uspeo da donese jedini trofej u istoriji franšize.

„Nije dobro šutirao, ali nam je doneo dobru energiju, igrao je presing i mislim da je igrao dobru odbranu. Posle ovakvog poraza ne znam šta da kažem, iskreno. Šut nam je bio problem, odbrana nije bila skroz loša, ali ipak mislim da možemo mnogo bolje“, rekao je posle utakmice Jokić.

Rasel Vestbruk pogodio je samo dva šuta iz igre iz 10 pokušaja (1/6 za tri). Da li je sada jasno zbog čega je Denver demoliran?

Inače, Denver je posvetio sve pre utakmice Dikembeu Mutombou. Legendarni centar je nedavno preminuo, a sada su igrači nosili majice njemu u čast. Čitava dvorana je ućutala 55 sekundi jer je taj broj nosio na dresu.

Još jedna dobra vest za Tandere? Najmlađi tim u ligi (24 godine i 148 dana) će protiv Čikaga želeti da pokaže svima ko bi mogao da se pita za sve. S druge strane, Nagetsi vrlo brzo imaju mogućnost da sve isprave. Igraće u subotu od 23.00 protiv Klivlenda na domaćem terenu. To je prva prilika da se popravi utisak.

BONUS VIDEO Skandiranje Jokiću: MVP, MVP

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar