Nikola Jokić i Boban Marjanović
Foto: Tanjug/AP Photo/Jack Dempsey

Dalas Maveriksi (4-4) savladali su Denver Nagetse (3-5) sa 124:117 u neizvesnom duelu koji su obeležili srpski centri i slovenački plejmejker.

Nikola Jokić i Luka Dončić su u direktnom okršaju pokazali zbog čega su prve zvezde svojih franšiza. Maestralni potezi, lucidne asistencije, te poeni u trenucima kada se lomio susret – sve to smo mogli da vidimo u petak rano ujutru.

PROČITAJTE JOŠ

Na kraju, Nikola Jokić je postigao čak 38 poena za 41 minut na parketu, a uz to dodao i 11 skokova, te četiri asistencije.

Bio je daleko najraspoloženiji igrač tima iz Kolorada, pa je stalno preuzimao odgovornost – na kraju je pogodio 14 od 31 šuta (4/10 za tri poena).

Posebno je upečatljiv pogodak sa zvukom sirene koji je odveo tim u produžetak, nakon što je neposredno pre toga Maksi Kleber završio napad Dalasa. Jokić je tražio loptu pri rezultatu 109:107, odigrao onako kako je to znao da čini i prethodne sezone, a onda u visokom luku pogodio dugu dvojku koja je uvela susret u produžetak.

Ovo je ujedno bio njegov 17. poen u četvrtoj četvrtini, što dovoljno govori da se u tim momentima pitao za sve u igri Denvera.

Bio je raspoložen i Dončić koji je, baš kao i Jokić, postigao 38 poena za nešto više minuta na parketu (43), a uz to upisao i devet skokova i 13 asistencija. Šutirao je iz igre 13 od 22 (2/7 za tri) i još jednom pokazao zbog čega je najbolji igrač franšize iz Teksasa.

Veliki rolu je protiv Denvera dobio i naš Boban Marjanović koji je odigrao nešto preko 16 minuta i postigao čak 12 poena. U pet od sedam navrata bio je precizan, pa nastavlja da sjajno koristi minute koje mu daje Rik Karlajl.

Uz njih dvojicu su se istakli Ričardson i Fini-Smit sa po 14 poena, dok su poenterski Jokića u Denveru pratili Džamal Marej sa 21 poenom, te Geri Heris koji je stao na 15.

NBA rezultati

Petak

Bruklin – Filadelfija 122:109

Memfis – Klivlend 90:94

Denver – Dalas 117:124

LA Lejkers – San Antonio 109:118

Portland – Minesota 135:117

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar