Jokić pričao o aktuelnostima u Denveru, ali i o nastupu za Srbiju

Nikola Jokić je u intervjuu za „Glas Amerike“ pričao o trenutnom stanju u Denver Nagetsima, potencijalnoj MVP nagradi, ali i o nastupu za reprezentaciju Srbije.

PROČITAJTE JOŠ:

Denver se nalazi na šestoj poziciji na Zapadu i do kraja će voditi žestoku borbu za mesto u plej-ofu.

„Neke utakmice koje je trebalo da pobedimo smo izgubili, neke koje je trebalo da izgubimo smo pobedili, tako da smo negde, da kažem, gde nam je mesto, ali treba da budemo srećni i zadovoljni, pogotovo što nemamo neke glavne igrače, što su nam se povredili glavni igrači. Ne samo Džamal (Mari) i Majkl Porter i Pi Džej (Dožer), koga smo kasnije trejdovali, čak i Vlatko se povredio, koga smo koristili jedno vreme, i on se povredio, tako da zadovoljni smo gde smo“, rekao je Jokić i dodao:

„Pogotovo u početku sezone, mnoge ekipe su bile u tim takozvanim protokolima, i na neki način ekipa koja je ostala zdrava najviše je profitirala. Međutim, mislim da smo prošli nekako tu kovid situaciju i da će da bude sve bolje i bolje u budućnosti“.

Denver je ove sezone bio znatno oslabljen neigranjem Džamala Mareja i Majkla Portera, koji bi uskoro trebalo da se vrate na teren.

„Da, sigurno bez ta dva igrača ne znam koliko daleko možemo da doguramo, pogotovo što će sve ekipe biti na neki način zdrave i kompletne. Sigurno da ti fali Džamal koji je sjajan strelac i Majkl Porter, koji uvek može da da 20-30 poena. To je mnogo poena u rukama, koji nam fale, što je u plej-ofu veoma značajno. Mislim da u plej ofu pobeđuje na neki način talenat i onaj koji može da da koš, dok u regularnoj sezoni nekad imaš utakmicu za utakmicom, nekad može da presudi neka energija, požrtvovanost, dok se u plej-ofu to podrazumeva. Bolji tim uvek pobedi u plej-ofu, po meni. Jeste, možeš da ukradeš jednu utakmkicu ili dve, ali na kraju pobedi onaj koji je stvarno bolji. Tako da je neko moje mišljenje da… normalno i bez njih ćemo se truditi i pokušati da damo sve od sebe, ali biće mnogo lakše sa njima“.

Nikola Jokić
Nikola Jokić Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Trka za MVP nagradu vodi se cele sezone između Jokića i Džoela Embida.

„Ne pratim, nekako to se samo dešava, to je samo nus pojava. Meni je drago da nisam opao, da se nisam opustio, da sam i dalje u dobroj formi. Sad da li je to 27 poena, ili 24 poena, to je, kako da kažem, to može da se promeni, ali drago mi je da se ja osećam dobro i da vodim svoju ekipu, nekako na najbolji način, što trenutno mogu“.

Somborac se osvrnuo i na svoju ulogu u timu.

PROČITAJTE JOŠ:

„I prošle godine su me udvajali mnogo, i ove godine me udvajaju mnogo… mislim, sad da ne hvalim sam sebe, igram toliko različitih pozicija na terenu… prevodim loptu, radimo akcije gde ja izlazim iz neke kretnje za šut, tako da nije samo neka igra leđima na niskom postu, gde meni bace loptu pa ’hajde daj koš’. I trener radi dobar posao da me uključi kroz razne kretnje, razne akcije, da što lakše mogu da pokažem taj neki talenat ili to nešto što imam“.

Reprezentaciju Srbije kasnije ove godine očekuje Evropsko prvenstvo, a još uvek se ne zna da li će Jokić na njemu nastupiti.

„Ja ne razmišljam o tim stvarima uopšte, o reprezentaciji sada. Nekako pokušavam da se fokusiram na sadašnjost, a to kad dođe razmišljaću kad dođe“.

U Americi očekuje posetu Svetislava Pešića i Dragana Tarlaća.

„Najavili su mi se, sad sam, da budem iskren, zaboravio datum… Tarlać, koji je moj, da kažem Bačvanin, iz Riđice blizu Sombora, najavili su se i radujem se njihovom dolasku“.

BONUS VIDEO Nikola Jokić izludeo centra Čikago Bulsa

Pratite nas i na društvenim mrežama:

FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare