Foto: Damien MEYER / AFP / Profimedia

Deluje neverovatno da najbolji košarkaš današnjice, koji sa loptom u rukama čini čuda na terenu, ne može prosto da je uhvati.

Denver Nagetsi su se okupili u četvrtak tokom predstavljanja svog tima za novu sezonu, a to okupljanje nije jedna od omiljenih stvari Nikole Jokića.

PROČITAJTE JOŠ:

Pitao je srpski centar iz Sombora zbog čega to mora da se radi svake godine, „svađao“ se sa mikrofonom i pričao o tome kako mu je letos prijalo igranje za reprezentaciju.

Uspeo je malo da se odmori, a onda se javio na dužnost u Denveru gde se za slikanje i snimanje propisno pomučio da uhvati loptu u šaku.

Nije jasno da li je to zbog mrzovolje što nije bio raspoložen za tu vrstu aktivnosti, ili zato što mu je predata lopta bila zaista prevelika, tek izvesno je da mogu da je uhvate i obični ljudi koji nikad nisu igrali košarku – pod uslovom da imaju duge prste i velike šake.

Mnogi se i dalje čude slikama kada Šakil O’Nil drži loptu u ruci kao tenisku lopticu, ili kada je svojim prstima obuhvati neko poput Kavaja „Kandže“ Lenarda, ali Jokić izgleda nije iz te ekipe.

On je u jednom trenutku i rekao „ne mogu to da uradim“ i ponovio to nekoliko puta, dok mu je lopta ispadala iz šake. Nema sumnje da će njome bolje baratati kada se nađe na terenu na startu sezone u dresu Denvera kako bi popravio utisak od prošle sezone.

Nagetsi su tada zaustavljeni u polufinalu Zapada od Minesote Timbervulvs posle sedam uzbudljivih utakmica, pa tim iz Kolorada nije odbranio titulu NBA šampiona osvojenu leta 2023. godine.

BONUS VIDEO: Bravure Nikole Jokića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar