Foto: Printscreen Youtube

Nikola Jokić, centar Denver Nagetsa objasnio je da je tim iz Kolorada nesebičnom igrom pobedio Portland Trejlblejzerse.

U noći između četvrtka i petka Denver je slavio 126:115, mada je u drugom delu treće četvrtine gubio sa 14 razlike.

PROČITAJTE JOŠ:

„Mislim da smo igrali fokusirano i kad su oni imali 14 razlike, mislim da smo ostali kao grupa i u četvrtoj četvrtini je utakmica bila egal. Kad je Monte (Moris) pogodio polaganje ili trojku za naše vođstvo to je bio veliki momenat. Ustvari, možda je Rivers dao trojku iz levog ugla, to je bilo važno. Džamajkal Grin je igrao važnu rolu, osetio sam njegovo prisustvu. Monte je pogodio važne šuteve… Ceo tim, timski trud“, rekao je Jokić na konferenciji za medije.

Na pitanje odakle dolazi samopouzdanje i vera igrača jednih u druge, Jokić je podsetio da tu nema mesta prejakom egu, ali se usput i našalio.

„Samo verujemo jedni u druge, znate, ne ljutimo se jedni na druge kad neko odabere loš šut, osim mene, ja se ljutim na sve ali samo za delić sekunde. Igramo timsku košarku, tako smo orjentisani. Majkl Porter je recimo dobro krenuo, kad mu ide dobro, svi rade više na parketu da bi on mogao više da šutira. Kao što sam rekao, timski trud i košarka, u tome je radost. Čak i kad izgubimo, znamo da smo izgubili kao tim, zajedno“, objasnio je Jokić kroz šalu.

Nikola je u poslednjem meču serije sa Portlandom imao 36 poena, dok je Porter dodao 26.

„I Porter se predao timu. Da, pogađao je u prvom poluvremenu, ali je osetio da tim igra dobro i žrtvovao se. Umiremo kao pojedinci, a pobeđujemo kao ekipa. Kao u filmu ‘Any given Sunday’. Žrtvovao je sebe za grupu i igru“, kaže Jokić.

Nikola Jokić statistika prvi u istoriji
Foto: Tanjug/AP Photo/Jack Dempsey

On je u jednom trenutku u prvoj četvrtini zbog dve lične greške morao da izađe s parketa i tvrdi da je bio smiren.

„Bio sam potpuno miran da budem iskren, verovao sam saigračima, treneru, on je spreman, zna sve. Zna kako da iskoristi igrače na klupi i terenu, koga god. Bio sam miran, smiren i staložen pobeđuje trku, vidite“, napominje Jokić.

Odgovorio je i kako proceni da je u jednoj utakmici vreme da sve preuzme u svoje ruke, a u drugoj da prepusti nekom drugom saigraču ulogu lidera.

„Takve stvari se dešavaju u utakmicama. Ponekad, kao u prvoj četvrtini, nisam bio agresivan, nisam hteo da forsiram. Zašto bih forsirao, imao sam dobrog poentera pored sebe, hteo sam da ga pokrenem. Zašto bih možda njega razbesneo, zato sam žrtvovao sebe da bi on nosio tim. Mislim da se to dešava u mečevima. Nekad lopta pronalazi mene, nekad ja nalazim saigrače, to je način kako igramo košarku“, istakao je Jokić.

Njegov Denver će u polufinalu zapadne konferencije igrati protiv Finiks Sansa, koji su u šest utakmica eliminisali prošlogodišnje šampione Los Anđeles Lejkerse.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar