Sjajan start šampiona na krilima Jokića.

Košarkaši Denvera savladali su na startu sezone Los Anđeles Lejkerse rezultatom 119:107, a briljirao je Nikola Jokić koji je došao do tripl-dabla u prvoj utakmici šampionata.

Jokić je u noći u kojoj je pre meča održana i ceremonija dodele šampionskih prstenova meč završio sa 29 poena, 13 skokova i 11 asistencija uz šut iz igre 12/22 (3/5 za tri poena).

PROČITAJTE JOŠ

To je bio njegov 106. tripl-dabl u karijeri kojim je došao na jedan od Džejsona Kida i Lebrona Džejmsa koji je morao da prizna pobedu srpskom centru i Nagetsima na otvaranju šampionata.

Denver je imao čak petoricu dvocifrenih igrača. Džamal Marej je meč završio sa 21 poenom i šest asistencija, Kentevijus Koldvel-Poup je imao 20 poena i briljirao je u odbrani sa tri ukraden lopte, a 15 poena je dodao Eron Gordon, dok je Majkl Poretr Junior stao na 12.

Kod Lejkersa je najefikasniji bio Lebron Džejms sa 21 poenom, osam skokova i pet asistencija, 17 je dodao Entoni Dejvis uz osam skokova, ali nije imao nijedan poen u drugom poluvremenu,a dvocifreni su bili i Torijan Prins sa 18, Ostin Rivs sa 14 i Deanđelo Rasel sa 11.

Denver je briljantno otvorio meč i već sredinom prve deonice na krilima Jokiča koji je brzo ubacio 10 poena stigao do dvocifrene prednosti koja je u jednom trenutku prve četvrtine išla i do 19 poena razlike.

Lejkersi međutim nisu imali nameru da se predaju i u završnici prve četvrtine su uspeli da se spuste na minus 14 i na toj distanci ostanu do sredine druge deonice.

Dejvis je uspevao da parira Jokiću u napadačkom dvoboju što je bio ključ da gostujući tim do poluvremena uspe da smanji zaostatak na podnošljivih devet poena.

Jokić je u tom trenutku imao 19, a Dejvis 17 poena i očekivala se njihova bitka i u nastavku.

Kada su Lejkersi serijom od 5:0 na startu drufof poluvremena smanjili na samo četiri poena minusa, morao je da reaguje Meloun tajm-autom i da odbije potpuni preokret.

To je bilo nešto što smo gledali do kraja meča. Lejkersi bi uspevali da smanje zaostatak, a Denver serijama iz tajm-auta uspeovao da odgpvori i vrati na dvocifrenu prednost.

U tim trenucima se mučio i Nikola Jokić koji nije uspevao ništa da pogodi, ali je i potpuno nestao Dejvis koji se do kraja nije pojavio u napadačkom učinku.

Činilo se da će Denver trojkom Jokića u finišu treće deonice kada je razlika skočila na 14 poena da ranije prelomi meč, ali je serijom od 7:0 gostujući tim uspeo da prepolovi zaostatak pred poslednju deonicu.

Do sredine poslednje deonice su Lejekrsi uspevali da pruže otpor i da drže zaostatak na oko pet poena, u jednom trenutku čak i dođu na minus tri, ali je Jokić tada upalio motore i kombinacijom asistencija i poena od kojih je trojka za 97:90 odbila i psolednji pravi napad gostiju.

Denver je otišao brzo i na dvocifrenu prednost, a osim jednog mlakog pokušaja, Lejkersi više nisu imali municije.

Jokić je iz tajm-auta razigao ekipu i na kraju je Denve rutinski priveo meč kraju


Denver – LA Lejkers 119:107 (34:20, 29:34, 24:36, 32:27)

Dvorana: Bol arena

Denver: Porter 12, Gordon 15, Koldvel Poup 20, Marej 21, Jokić 29, Braun 5, Gilespi, Džekson 8, Kej, Nadži 4, Piket 2,  Votson 3

LA Lejkers: Prins 18, Džejms 21, Rivs 14, Rasel 11, Dejvis 17, Kristi, Hačimura 6, Hejs, Luis, Rediš 7, Vinsent 6, Vud 7.

Denver Nagets - Los Anđeles Lejkers 119:107

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar