Jokić i Dončić opet pomeraju granice i u NBA rade ono što nisu Divac, Dražen Petrović, Stojaković i ostali velikani s ovih prostora
Foto: EPA-EFE/LARRY W. SMITH

Nikola Jokić i Luka Dončić su istinske NBA zvezde, košarkaši koji su obeležili čudnu sezonu, i momci sa prostora bivše SFRJ koji beleže uspehe za pamćenje.

Srpski centar izabran je u drugu najbolju petorku sezone u najjačoj ligi sveta, dok je Slovenac među petoricom idealnih.

PROČITAJTE JOŠ

Nikola i Luka rame uz rame sa Lebronom, Dejvisom, Hardenom, Lilardom, Lenardom…

Sam krem najbolje svetske košarke. I njima je definitivno mesto tamo.

Jokić je prošle godine bio član idealne petorke, sada je među rezervama, a Dončić je magična izdanja krunisao istorijskim priznanjem.

Priznanjem koje nije otišlo u ruke mnogih košarkaških velikana sa ovih prostora kao što su Vlade Divac, Predrag Stojaković, Dražen Petrović…

Niko od njih nije bio izabran u najbolju NBA petorku za sezonu, samo Jokić i Dončić su to uspeli.

PROČITAJTE JOŠ Verovalo se – niko kao Džordan, a onda se pojavio Luka

Još jedan dokaz u nizu da pomeraju granice i rade nešto što niko nije sa ovih prostora.

Jedino je Peđa Stojaković 2004. bio u drugoj petorci sezone, Goran Dragić je našao mesto u trećoj najboljoj postavi 10 godina kasnije, dok je u istom društvu bio i Dražen Petrović 1993.

I to je to što se tiče igrača sa prostora bivše SFRJ, i to dovoljno govori koliki je Jokićev uspeh što je dve sezone zaredom među odabranima.

Dončić je ekspresno izgradio NBA ime za dve sezone, ceo Dalas vrti se oko nekadašnjeg asa Reala, momka koji ima samo 21 godinu! Uveo je ekipu u plej-of, u doigravanju prikazivao magiju kao i tokom ligaškog dela sezone – jednostavno, pokazao je od čega je satkan.

PROČITAJTE JOŠ Holivude, spremi se, Nikola će da ti kida živce

Jasno je da je pred njim još mnogo godina igranja u NBA sa verom da će uspeti i šampionski prsten da stavi na ruku jednog dana.

Isto važi i za Jokića, koji se sa Nagetsima već napravio dva čuda u plej-ofu protiv Jute i Klipersa.

Sledeći su Lejkersi, niko Denveru ne može da zabrani da se nada novoj senzaciji, pa makar na drugoj strani bio i Lebron Džejms.

A, kako bi tek bilo videti Dončića i Jokića u istom timu…

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare