Foto: EPA-EFE/TANNEN MAURY

Srpski centar je sve dalje od titule za najkorisnijeg igrača u najjačoj ligi sveta i trebalo bi da se desi nezapamćeni preokret da je osvoji treći put uzastopno

U glavi Nikole Jokića je samo titula šampiona NBA lige, sve ostalo je sada u drugom planu.

Do sada je glasalo 37 novinara, a čak njih 25 je stavilo centra Filadelfije Džoela Embida na prvo mesto, što praktično znači da će Kamerunac gotovo izvesno osvojiti MVP titulu, a Jokić sada mora da se posveti timskom uspehu.

As Denvera želi da uradi ono što su poslednji uspeli Stef Kari (Golden Stejt) i Janis Adetokumbo (Milvoki). Oni su nakon dve vezane MVP titule u sledećoj, trećoj sezoni stizali do titule i tako MVP priznanje zamenili šampionskim prstenom.

PROČITAJTE JOŠ

Jokić je ispunio prvi uslov i sada želi da dođe do onog drugog, pa da i njegovu ruku krasi prsten.

„Značilo bi da smo najbolji na svetu, da je Denver najbolji tim na svetu. Trudim se da idem korak po korak i da razmišljam samo o tome da pobedim narednu utakmicu, ne zanima me šta se nalazi na kraju“, rekao je Jokić na pitanje o tituli.

Iako ni dva dana pre prvog meča u plej-ofu nije znao ime rivala to mu nije bilo previše bitno.

„Ja se uvek samo pripremam da dobijem meč koji sledi. Uopšte nisam zabrinut zbog puta ka cilju“, iskreno je poručio momak iz Sombora.

Najbitnije od svega za Nagetse je što su svi igrači na treningu. Svi se pripremaju da budu što bolji u plej-of seriji jer je istorijski cilj, prvo mesto Zapadne konferencije, ostvaren i dosta pre kraja ligaškog dela. Ipak, to je bila samo uvertira kako bi se došlo do finala NBA lige, a za to će Jokić morati da ima veliku podršku trojice saigrača – Džamala Mareja, Erona Gordona i Majkla Portera Juniora.

Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Oslonac bi trebalo da bude i Kentavijus Koldvel-Poup koji bi morao da odigra vrhunski plej-of kao pre tri godine kada je sa Lejkersima osvojio titulu u „bablu“.

Jokić mora da pronađe način da podigne ekipu koja je upisala samo sedam pobeda u poslednjih 17 utakmica (pet poraza na poslednjih šest susreta) i da bude ključni faktor kada je najvažnije.

Poznato je da će rotacija Nagetsa biti skraćena na osam imena, uz startere će računati na Brusa Brauna, Kristijana Brauna i Džefa Grina. Ostali će dobijati šansu u odnosu na taktičke zamisli koje će imati Majkl Meloun u plej-ofu.

Sve ovo govori da su Nagetsi namereni da odgovore svima koji ih potcenjuju i da naprave velike stvari. Porazi od 4-0 u serijama (takozvane metle) učinile su da mnogi ne misle da Nagetsi mogu da odu do titule, jedini način da ućutkaju sve jeste da iskopaju rezerve i da imaju fantastičnu energiju u plej-ofu. Sve ostalo bi moglo da bude problematično.

Embid prozvao Jokića

Nikola Jokić i Džoel Embid Foto: MATTHEW STOCKMAN / Getty images / Profimedia

U trenutku kada je Džoel Embid saznao da ima veliku prednost među potvrđenim glasačima za sada, odlučio je da udari nisko.

Nije da tokom karijere Embid nije imao situacije u kojima bi „prelazio granicu“, ali je simptomatično da je to uradio sada kada je gotovo izvesno kako će se okončati MVP trka.

Optužio je Jokića da laže.

Kada su ga upitali koliko mu znači MVP nagrada, nije imao nikakvu zadršku.

„Mislim da ako ti ljudi kažu da ih je briga za to, lažu. To je najbolja nagrada koju možeš da dobiješ kao košarkaš. Mnogo znači. Ako je osvojim, to bi potvrdilo sav rad koji sam uložio. Zbog toga je meni bitna. Uložio si mnogo truda i ako dobiješ to priznanje potvrdio si taj rad. Ali kao što sam rekao, ako neko kaže da ga ne zanima, to je sr***“, rekao je Embid.

BONUS VIDEO Jokić o igranju za reprezentaciju na Svetskom prvenstvu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar