Foto: EPA-EFE/ERIK S. LESSER

Čudo se dogodilo! Košarkaši Denvera predvođeni Nikolom Jokićem savladali su Los Los Anđeles Kliperse u odlučujućem, sedmom meču polufinala Zapadne konferencije - 104:89.

Biti ili ne biti, pobedi ili idi kući, finale Zapada i okršaj sa Lejkersima ili kraj sezone.

PROČITAJTE JOŠ

Nekada se u Srbiji nije spavalo zbog Vlada Divca i Peđe Stojakovića, i svitanje se čekalo uz NBA, a danas zbog Nikole Jokića.

I čudesni „Džoker“ ide na megdan Lebronu Džejmsu u borbi za veliko finale NBA plej-ofa.

Projektovani su bili Kavai Lenard i Pol Džordž da vode Kliperse do šampionskog prstenja, pre toga do prvog finala Zapada, ali su tamo Nagetsi prvi put od 2009. Apsolutno zasluženo!

Ušli su u istoriju Jokić i drugovi kao prva NBA ekipa koja se dva puta u plej-ofu vratila i prošla dalje nakon što je gubila u seriji 1-3.

Kakva je to samo utakmica bila! Sjajni srpski centar obeležio je prvu i treću četvrtinu, pre čijeg kraja je zabeležio tripl-dabl za novi rekord, dok je Džamal Marej nemilosrdno pogađao iz svih pozicija. I to je ono što je bilo neophodno da Nagetsi sruše favorizovanog rivala – pravo veče vodećeg tandema.

Ključna prednost od plus 15 stečena je na kraju treće četvrtine, a panika je okovala Kliperse početkom poslednje jer dugo, dugo ništa nisu mogli da pogode, pa su Nagetsi bili na pragu da im prirede i katastrofu.

Na kraju, još jedna čudesna partija „Džokera“ o kojoj će se pričati – 16 poena, 22 skoka i 13 asistencija uz 2 blokade i 3 ukradene lopte Nikole Jokića. Najefikasniji bio je Džamal Marej sa čak 40 poena, a vodeći tandem sa po 14 su pratili Geri Heris i Džeremi Grent.

Kod poraženih Klipersa totalni kolaps Lenarda i Džorda, koji su zajedno postigli svega 24 poena i sada idu na odmor, dok će Denver probati da načini i treće čudo protiv Lebrona i družine (prvi meč u noći između petka i subote od 03 sata).

Neverovatnu majstoricu Denvera i Klipersa mogli ste da pratite uz blog uživo na Nova.rs.

Denver – LA Klipers 104:89 (24:24, 30:32, 28:18, 22:15)

(rezultat u seriji 4-3)

Dvorana: “Dizni svet” u Orlandu. Sudije: Kejpers, Gobl, Luis, Mot.

LA Klipers: Džordž 10, Lenard 14, Moris 7, Zubac 6, Beverli 11, Vilijams 7, Šemet 3, Grin 11, Herel 20, Džekson, Men, Mekgruder, Paterson. Trener: Dok Rivers.

Denver: Marej 40, Jokić 16, Grent 14, Heris 14, Milsap 6, Porter junior 2, Krejg 6, Moris 5, Plamli 1, Dozir, Bol, Bejts-Diop, Denijels. Trener: Majkl Meloun.

48′ KRAJ! DENVER JE U FINALU ZAPADA!

46′ Denver grabi ka finalu!

Vodi Denver 100:80 na dva minuta pre kraja majstorice! Nova trojka Mareja i njegov 36. poen, dok Jokić ima 22 skoka uz novu ukradenu loptu!

44′ Prvi poeni Klipersa iz igre

Vodio je Denver 9:2 u ovoj četvrtini, pa su Klipersi na 4:50 pre kraja došli do prvog pogotka iz igre. Neverovatno je kako loše šutiraju igrači tima iz Los Anđelesa, na radost Nagetsa – 93:78.

42′ Klipersi očajno šutiraju

Ništa Klipersi ne mogu da pogode iz igre, šutiraju 0/10, dok je Denver na 2/9, na sredini poslednje četvrtine. Još nešto više od šest minuta do kraja.

41′ Tajm-aut za Melouna

Nešto rastrzanija igra na obe strane, Klipersi su penalima Grina smanjili prednost Denvera na 89:76, a Lenard i Džordž su zajedno na svega 24 poena i ukupno 33 promašaja. Još 7:07 do kraja…

40′ Denver na plus 15!

Ređali su se promašaji i onda serija Denvera 7-0 na početku odlučujuće četvrtine, naravno uz trojku Džamala Mareja za 89:74! Jokić je na klupi zbog četiri lične…

37′ POČELA JE POSLEDNJA ČETVRTINA

I to je počela promašenim trojkama Pola Džordžda (dve zaredom) odnosno Portera juniora…

36′ KRAJ TREĆE ČETVRTINE Denver – LA Klipers 82:74

36′ Četvrta lična za Jokića

Problem za Denver, četvrta lična greška za Nikolu Jokića i ide na klupu pred odlučujuću četvrtinu…

34′ TRIPL-DABL JOKIĆA!

Sve vidi na parketu Nikola Jokić, novim sjajnim dodavanjem stiže do tripl-dabla čudesni srpski centar uoči kraja treće četvrtine – 12 poena, 18 skokova i 10 asistencija.

33′ Blokada Jokića!

Pol Milsap se trojkom nadovezao na dalekometne pogotke Mareja i Herisa, važnu blokadu upisao je „Džoker“, a Milsap je ubacio novu trojku za najveću prednost Denvera od početka – 76:67.

Foto: EPA-EFE/ERIK S. LESSER

31′ Igra se Jokić, Denver na plus 7

Skače Jokić, deli lopte u svom stilu, pa Marej i Heris pogađaju trojke za 70:63.

29′ Serija Denvera 10-0

Jokić je posle sjajne akcije sa Marejem pogodio i produžio seriju Nagetsa na 10-0, koju je zatim prekinuo Ivica Zubac – 64:63 za Denver.

27′ Krađa, skok i asistencije Jokića – Denver vodi!

Odlična minijatura Nikole Jokića i serija Nagetsa 8-0 za preokret. Najpre je ukrao loptu Džordžu i asistirao Herisu, zatim je upisao defanzivni skok i novu asistenciju Grentu koji trojkom dovodi Denver u vođstvo – 62:61.

Foto: EPA-EFE/ERIK S. LESSER

26′ Promašaji i trojke

Brza igra na obe strane, u kojoj je Džamal Marej promašivao, Pol Milsap napravio faul u napadu, a Patrik Beverli trojkom odveo Kliperse na 61:54.

25′ POČELA JE TREĆA ČETVRTINA

24′ POLUVREME Denver – LA Klipers 54:56

Nije imao nameru da stane Džamal Marej, pogađao je iz svih pozicija (25 poena), pa je definitivno najzaslužniji što su Klipersi na veliki odmor otišli sa samo plus dva i 56:54.

22′ Sjajni Džamal Marej – trojka

Nova trojka Mareja i njegov 19. poen kojim smanjuje na 46:54 i drži Denver u igri, ali Nagetsi potom promašuju dva vezana napada… Marej i Jokić zajedno imaju 29 poena, ostatak ekipe svega 17.

20′ Klipersi otišli na +12

Na nešto više od četiri minuta do poluvremena, stekli su Klipersi prvi put na meču dvocifrenu prednost. Kavai Lenard je vezao pet poena za 50:38, uzvratio je Heris trojkom i smanjio na 50:41.

19′ Jokić iznudio dva faula

Na krilima Lenarda i Džordža čuvaju Klipersi plus 9, dok Džamal Marej pogocima ne dozvoljava rivalu da ode na dvocifrenu razliku – 36:45. Zatim je Nikola Jokić iznudio dva brza faula, Pola Džordža kome je to treća lična, i Grina. Oba puta bio je precizan srpski centar.

17′ Marej vraća Denver

Ostao je sam Džamal Marej na trojci i pogodio za 10. poen, pa je šuter Denvera prvi dvocifren igrač na ovom meču.

15′ Klipersi beže na maksimalnih plus 9

Nešto brža igra u ovim trenucima, što apsolutno više odgovara ekipi iz Los Anđelesa. Kavai Lenard ubacio je trojku za svoj peti poen, isti čini i Grin, a Herel zakucava za vođstvo Klipersa 38:29! Nateran je Meloun na novi tajm-aut.

14′ Serija Klipersa, tajm-aut Meloun

Bolje su počeli Klipersi drugu četvrtinu, serijom 6-1 preko Herela i Vilijamsa, pa je trener Denvera Majk Meloun posle nešto više od minuta zatražio tajm-aut. Klipersi vode 30:25.

13′ POČELA JE DRUGA ČETVRTINA

12′ KRAJ PRVE ČETVRTINE Denver – LA Klipers 24:24

Egal! Da Nagetsi ne budu u prednosti pobrinuo se Lu Vilijams pogotkom tri sekunde pre kraja prve četvrtine, a trojka Mareja uz zvuk sirene pogodila je prvi obruč. Jokić fantastičan – 8 poena, 6 skokova i 4 asistencije.

10′ Razigrani srpski centar

Igra „Džoker“ u svom stilu, već je stigao do šestog poena i nove asistencije ovaj put Krejgu, da bi Herel smanjio vođstvo Denvera na 19:18.

8′ Jokić se upisao

Čekali smo osam minuta da se Nikola Jokić upiše u strelce, učinio je to slobodnim bacanjima, odmah zatim je pogodio i iz igre pa je Denver poveo 15:13.

7′ Prva trojka i Denvera

I jedni i drugi su pogodili po jednu trojku iz pet pokušaja, Džamal Marej prvu za Denver, na drugoj strani precizan Markus Moris za vođstvo Klipersa 13:11.

Foto: EPA-EFE/ERIK S. LESSER

6′ Novi faul u napadu Nagetsa

I to drugi u ranoj fazi utakmice, ovaj put je Grentu sviran faul. S druge strane, Pol Džordž šutira 0/5 iz igre od početka…

6′ Prvi tajm-aut

Trener Klipersa Dok Rivers zatražio je prvi tajm-aut sredinom prve deonice, a njegovi izabranici vode 11:8.

5′ Prva trojka Klipersa

Lenard je postigao svoje prve poene, zatim je Markus Moris ubacio i prvu trojku za Kliperse za vođstvo 9:6.

3′ Sjajne asistencije Jokića

Dve magične asistencije Jokića u uvodnim trenucima, na samo njemu svojstven način, čak i prilikom udvajanja. Denver vodi 6:2 pogocima Herisa i Grenta.

1′ POČELA JE UTAKMICA!

03.08 – Produžetak Bostona i Majamija

Sjajan prvi meč finala na Istoku igraju Boston i Majami, pa kako je rezultat 106:106, čeka se produžetak.

02.59 – Poruka komentatora Denvera: „Dobro jutro, Srbijo“

Poznato je da komentator Denvera Kris Marlou često „tvituje“ na srpskom, što je i sada učinio pred ovu majstoricu…

02.53 – Pet minuta zagrevanja Jokića

Svi su svesni da u Denveru gotovo sve zavisi od Nikole Jokića, pa je petominutni video posvećen upravo zagrevanju srpskog centra.

02.48 – Petorka Klipersa

Za tim iz Los Anđelesa odlučujući meč NBA plej-ofa u Dizni svetu počinju: Beverli, Lenard, Džordž, Moris i Zubac.

02.46 – Petorka Denvera

Meč protiv Klipersa u startnoj petorci kreću: Marej, Grant, Heris, Milsap i Jokić.

02.37 – Mirno

Jasna je poruka Denvera na društvenim mrežama… Samo – mirno.

02.30 DOBRO DOŠLI

Dobro veče želimo svim ljubiteljima NBA, jer oni sigurno ne spavaju. Tačno pola sata ostalo je do majstorice između Denvera i Klipersa, koju možete da pratite uživo uz Nova.rs.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare