Sjajni Jokić i Marej u prvom poluvremenu protiv Klipersa
Foto: EPA-EFE/ERIK S. LESSER

Još jedna fantastična partija Nikole Jokića u NBA plej-ofu - u majstorici sa Los Anđeles Klipersima (104:89), u polufinalu Zapada, već do poluvremena je zabeležio dabl-dabl, odnosno istorijski tripl-dabl pre kraja treće četvrtine.

PROČITAJTE JOŠ

Prva zvezda Denvera i Džamal Marej glavni su krivci što su Nagetsi otišli na megdan Lejkersima preko favorizovanog rivala. Kako samo igra nezaustavljivi tandem „grumenja“.

Jokić je obeležio prvu i treću četvrtinu, sjajni Marej drugu, a Klipersi iako su imali i plus 12, na poluvreme su otišli sa svega 56:54.

Srpski centar je u prvoj deonici dominirao sa osam poena, čak šest skokova i četiri asistencije. Do velikog odmora je upisao dabl-dabl od po 10 poena i uhvaćenih lopti, uz pet uspešnih dodavanja.

Marej je obeležio finiš drugog kvartala i sačuvao Denver u igri sa ukupno 25 poena, od čega je 20 bilo u pomenutoj drugoj četvrtini.

Srbija je budna i dočekala je da Nagetsi naprave novo čudo za finale plej-ofa Zapada. Do tada je Jokić, pred kraj treće deonice, stigao do tripl-dabla – 12 poena, 19 skokova i 11 asistencija.

Postao je srpski centar prvi košarkaš u istoriji NBA koji je upisao tripl-dabl u majstorici plej-ofa za prve tri četvrtine! Još jedan rekord ide u vlasništvo prve zvezde Denvera.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram