Foto: EPA/JORGE ZAPATA

Samo jedan NBA trejd bi mogao da napravi pravi domino efekat koji bi mogao da utiče na trojicu naših košarkaša u NBA ligi.

Centralna tema u prelaznom roku koji je na izmaku (traje do 25. marta) gde bi mogao da završi Eron Gordon, krilni košarkaš Orlando Medžika.

PROČITAJTE JOŠ

U ovom momentu tim sa Floride traži pika prve runde i mladog talenta u zamenu za usluge košarkaša koji prosečno beleži 14,7 poena, 6,8 skokova i 4,2 asistencija ove sezone uz solidne procente iz igre (44,2, 40,2 za tri). Najveće interesovanje trenutno pokazuju Denver Nagetsi i Boston Seltiksi i tu u priču ulaze i naši asovi.

Postoji mogućnost da Gordon ode kod Nikole Jokića u Denver i mogao bi da bude teg na vagi koji bi Nagetse promovisao u favorite za titulu. Tim iz Denvera se podigao u poslednje vreme i ima devet pobeda u 10 mečeva, a u Gordonu vide dodatni napadački arsenal.

Uz to Majkl Meloun ima ideju da ga koristi na razne načine i na poziciji krilnog centra i krila, pa bi Majkl Porter Junior mogao češće da igra na poziciji krilnog centra. To bi značilo da će Jokić ostati praktično jedini visoki igrač u petorci i da će se igrati takozvani „small ball“.

Ipak, ovaj plan bi mogao da propadne ukoliko Boston odluči da potpiše Gordona, koji je u ponedeljak i zvanično zatražio trejd. Za sada je Boston ponudio dva pika prve runde za igrača koji godišnje zarađuje 18,1 miliona dolara, pa je dogovor daleko od realizacije. U slučaju da propadne dogovor sa Gordonom teško je očekivati da će Denver uspeti da završi bilo kakvo pojačanje, pa bi tim mogao da ostane nepromenjen.

Za Boston bi mogao da potpiše i neki igrač koji nema toliku platu i tu se uklapa Nemanja Bjelica, koji već neko vreme nije u planovima Luka Voltona u Sakramento Kingsima. Bjelica bi tako ušao u tim koji je kandidat za najviši plasman, ali bi se preselilo za krajnjeg zapada SAD na istok.

Uz to će Boston pokušati da završi i dolazak Džona Kolinsa, jedne od velike nade NBA lige, a u paketu bi sa njim, možda za Markusa Smarta, mogao da stigne i Bogdan Bogdanović.

Ovog leta je već tim iz Bostona pokušavao da dovede Bogdana, ali je tada Atlanta bila brža.

Bogdan bi i u Bostonu imao istu ulogu kao što ima u Atlanti, pa bi sa klupe trebalo da donosi između 10 i 15 poena, trebalo bi da bude šesti, sedmi igrač i da po potrebi preuzme organizaciju igre.

Sve ovo bi moglo da lansira Boston u borbu za šampiona Istočne konferencije, pa i NBA lige.

Naravno sve ovo su samo predviđanja, jer se informacije menjaju iz sata u sat, a vreme za trejdove ističe večeras.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar