Slovenija se preko Belgije (86:70) plasirala u četvrtfinale Evrobasketa, a Jaka Blažič veruje da će ono najbolje tek pokazati.

Foto: Nova.rs

Bilo je neizvesno prve tri četvrtine, u poslednjoj su prvaci Evrope dodali gas i sada čekaju Ukrajinu ili Poljsku.

PROČITAJTE JOŠ...

„Belgija je kvalitetan tim, imali su neke dobre pobede u prošlosti. Pokazali su i protiv nas da igraju čvrsto, nisu došli ovde samo da igraju, već su hteli da nas pobede, naravno. Mi nismo bili na nivou na kojem smo bili u Kelnu. Imamo četiri dana da se spremimo za četvrtfinale“, poručio je slovenački bek Jaka Blažič srpskim izveštačima u Berlinu.

Promena grada i hale u odnosu na grupnu fazu su dosta uticali na aktere, delovalo je da nije baš sve spremno u Berlinu za završnicu Evrobasketa.

„U ovoj hali nismo imali nijedan trening, termin utakmice oko 15 sati isto nije baš najbolji za igru. Sve to nas je verovatno poremetilo, zato je najbitnija pobeda. Idemo dalje“.

Blažič nije želeo da komentariše suđenje, iako se mnogi košarkaši žale na FIBA arbitre, ali se osvrnuo na maksimalan učinak „orlova“ u grupi D.

„Imali su dosta laku grupu, protiv Italije ih čeka prvi ozbiljan test. Biće im teško u osmini finala, težak rival i potencijalno u četvrtfinalu, ali želim im sve najbolje. Pričamo o svim reprezentacijama koji su favoriti, sigurno je Srbija jedan od njih, tu je i Grčka, i mi, možda još neko“.

Glavne zvezde turnira su Janis Adetokumbo, Nikola Jokić i Luka Dončić, srpski i slovenački as nekako se stalno porede.

„Zato su najbolji“, objasnio je kratko Blažič i napravio poređenje ovog šampionata sa prvenstvom koje su osvojili 2017.

„Slično je, isti su lideri, svi znamo svoju ulogu u timu. Nismo pokazali ono najbolje što možemo i mislim da će i to doći“.

BONUS VIDEO Vlatko Čančar o polufinalu iz snova sa Srbijom: Nema još prozivanja sa Jokićem

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram