Foto: EPA-EFE/Georgia Panagopoulou

Košarkaši Peristerija napravili su iznenađenje, te izbacili Bon u četvrtfinalu FIBA Lige šampiona.

Peristeri je na kraju slavio sa 2-1 u seriji, a u majstorici u Nemačkoj bilo je 77:89 za ekipu koju sa klupe vodi Vasilis Spanulis.

Bon je nešto bolje otvorio utakmicu, ali je grčki tim napravio veliku seriju i sa prednošću od 10 poena okončao prvu deonicu.

PROČITAJTE JOŠ:

Nemački tim nije uspeo drastično da smanji razliku do poluvremena, ali jeste u trećoj deonici, pa je na kraju iste bilo 62:67.

Peristeri je uspešno odbijao nalete rivala i u poslednjoj četvrtini, te se pred kraj ponovo odlepio na dvocifrenu prednost i priveo meč kraju.

Džo Regland, bivši plejmejker Crvene zvezde, imao je 21 poen, osam asistencija i pet skokova za pobedničku ekipu. Trevor Tompson je imao dabl-dabl sa 14 poena i 11 skokova, dok je Nemanja Dangubić sakupio svega dva poena i šest skokova uz šut iz igre 0/5 za više od 23 minuta na terenu.

Sa druge strane je Frej imao 21 poen, a Fobs 17.

Peristeri je ovom pobedom obezbedio plasman na Fajnal-foru u Beogradu, koji se održava od 26. do 28. aprila. Peristeri će u polufinalu igrati protiv pobednika trećeg meča serije između Tenerifa i Tofaša. Sa druge strane žreba sastaju se Mursija i Unikaha.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar