NBA liga se poklonila Jokiću
Foto: AP Photo/David Zalubowski

Nikola Jokić mogao bi uskoro i zvanično da postane MVP NBA lige po treći put u karijeri.

Glasanje za MVP nagradu je počelo, regularni deo sezone je gotov, a Jokiću se ubedljivo daju najveće šanse da postane najbolji u ligi.

Prema trenutnom stanju, glasalo je 17 od 100 novinara koji će doneti odluku o tome ko je novi ili bolje reći stari MVP.

PROČITAJTE JOŠ:

Svaki od izabranih novinara ređa košarkaše od prvog do petog mesta, a svaka pozicija nosi određeni broj bodova. Pobednik je onaj koji na kraju glasanja bude imao najveći broj poena.

Čak 14 od 17 novinara stavilo je Nikolu Jokića na prvo mesto u glasanju, a dvojica od trojice onih koji nisu su već odavno označeni kao mrzitelji srpskog centra. U pitanju su Stiven Ej Smit i Kendrik Perkins, a obojica rade za „ESPN“.

Zanimljivo je da oni na prvo mesto nisu stavili čak ni Luku Dončića, već Šaja Gildžusa-Aleksadera, koji jeste napravio sjajan posao sa Oklahomom i bio prvi na Zapadu, ali njegove brojke baš i ne mogu da se porede sa onim koje imaju Srbin i Slovenac ove sezone.

Kendrick Perkins Foto:Arturo Holmes / Getty images / Profimedia

Stiven Ej Smit i Kendrik Perkins su mnogo puta do sada kritikovali Jokića, ali ne iz najbolje namere, već iz čiste sujete i u negativnom kontekstu.

Treći koji Jokića nije stavio na prvo mesto je Kris Brusar, koji radi za „Fox“. Međutim, on je prvo mesto dao Dončiću, dok je odmah na drugo stavio Jokića.

Stiven Ej Smit i Kendrik Perkins još uvek nisu rasporedili glasove od 2. do 5. mesta, a uopšte ne bi bilo čudno da Jokiću namerno ne daju glas ili ga stave na nisku poziciju u ovom slučaju.

Prema broju poena, Jokić trenutno vodi sa 147, Šaj ima 69, a Dončić 60. Svi ostali su daleko iza.

Glasanje možete pratiti na ovom linku.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare