Foto: KK FMP

Košarkaši Borca iz Čačka čekaju Megu u nedelju od 18 časova, i to sa dvojicom potencijalnih reprezentativaca prema izboru Svetislava Pešića.

PROČITAJTE JOŠ

Najavio je selektor Srbije rad punom parom i već je napravio spisak igrača koji će doći na kontrolne treninge 18. i 19. oktobra, a među njima su Ilija Đoković i Marko Pecarski.

Megu predstavljaju Boriša Simanić, Nikola Jović i Nikola Đurišić, a za mnoge je poziv bio iznenađenje. Dobiće šansu da se pokažu pred Pešićem i bore se za mesto u timu u narednom prozoru FIBA. Srbiju već 25. novembra čekaju kvalifikacije za Svetsko prvenstvo protiv Letonaca u Beogradu, tri dana kasnije gostujemo Belgiji.

Poziv je iznenadio Iliju Đokovića, koji se postepeno vraća u željeni ritam posle povrede koju je „pregrmeo“ u prethodnoj sezoni.

Imao je veliku želju prošle godine da se dokaže u Splitu, što je povreda sprečila, a sada je povratnik u redovima Čačana.

Đoković je bio član juniorske selekcije Srbije koja je 2014. godine na Evropskom prvenstvu u Turskoj osvojila srebrnu medalju, sada ima 25 godina i želju da se ponovo pokaže na velikoj sceni.

Svetislav Pešić Foto: Alfredas Pliadis/Xinhua/Starsport

„Nije me selektor lično zvao, samo sam video spisak i iskreno nisam očekivao, bio sam prijatno iznenađen. Posle teške povrede koja me je mučila prošle sezone, ovo mi je nekako dobrodošlo za samopouzdanje, jer se videlo da mi toga malo fali na početku sezone“, kaže Đoković za Nova.rs.

Pešić je organizovao i sastanak sa predstavnicima ABA ligaša, trenerima je uputio molbe da igrači budu na raspolaganju, a akter sastanka bio je i trener Čačana Marko Marinović.

„Marinović mi je samo čestitao, ništa mi nije pričao o sastancima sa Karijem. Iskreno, to nije moj posao, šta oni pričaju međusobno. Normalno, kada je poziv stigao, Malina je čestitao Pecarskom i meni, rekao je da ‘guramo’ i da idemo kod Karija, to je to.“

Borac ima prilično egzotičnu ekipu sa nekoliko povratnika i pobedio je Mornar na gostovanju, što je predstavljalo iznenađenje.

„Pokazali smo se, došao sam relativno skoro, tu je i Sava Lešić, nismo još stigli da se u potpunosti uklopimo. Idemo meč po meč, kao što se može videti, igramo sve bolje i pokazali smo protiv Mornara da nismo tim za potcenjivanje i šalu. Ko god dođe ili gde da odemo, moraće svaka ekipa da se pomuči da bi nas pobedila.“

Za sada, Đokoviću nije poznato šta ga tačno očekuje na prvom okupljanju potencijalnih reprezentativaca, ali se nada šansi.

„Iskreno, ja idem tamo da pokažem sve što mogu, naravno da bih želeo da se vratim u tim Srbije posle dve ili tri godine, to je cilj i imperativ. Pokazaću šta znam i na kom sam nivou trenutno, nadam se da će to biti dovoljno da dobijem poziv za prvi prozor.“

BONUS VIDEO Duško Vujošević o selektoru Svetislavu Pešiću

 

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar