Barcelona Bajern Svetislav Pešić
Foto: EPA-EFE/Alejandro Garcia

Svetislav Pešić, trener Barselone, veoma je zadovoljan stavom svojih igrača s kojim su doputovali u Valensiju na završni turnir Evrolige koji počinje u sredu.

„Ekipa je napredovala u odnosu na prvi dan (nastavka) priprema, pojedinačno i kao tim. Koncentracija je bolja, entuzijazam veći… Ali, ni mi, ni bilo ko drugi nije došao na turnir potpuno fizički spreman. Svi ćemo morati da se prilagođavamo datim okolnostima“, rekao je Pešić.

PROČITAJTE JOŠ

Barsa će prvog dana turnira igrati protiv Huventuda.

„Čeka nas jedinstveno takmičenje u istoriji košarke. Moramo da idemo korak po korak, a ključno je da pobedimo u prvoj sledećoj utakmici, protiv Huventuda, a ne da razmišljamo o kasnijim izazovima.“

U grupi sa dva katalonska tima su još dva baskijska, Bilbao i Baskonija, zatim Tenerife i Unikaha. U drugoj grupi su Real, Saragosa, Andora, Valensija, Burgos i Gran Kanarija.

„Unikaha i Baskonija nisu igrali baš dobro u regularnom delu sezone, ali sada su kompletni. Tenerife je uvek spreman da iznenadi. Takođe, nema plej-ofa, igra se samo jedna utakmica. Sve ekipe koje su ovde mogu da pobede svakoga“, dodao je Pešić.

Prvog dana turnira biće odigran baskijski derbi, između Baskonije i Bilbaa.

„Sve je novo za sve ekipe, pa mislim da može da bude sjajan turnir, vrlo sličlan plej-ofu, jer vas (samo) sedam utakmica vodi do titule . S druge strane, ovo je jedinstvena situacija da igramo ovakav sistem i ne znamo kako će ispasti. Sve ekipe su dobre fizički, problem će biti u ritmu utakmica. Trebalo je da odigramo nekoliko trening mečeva da bismo bili u boljoj situaciji. Ko god napravi najmanje grešaka, imaće najviše šansi za pobedu“, rekao je trener Baskonije Duško Ivanović.

Za razilku od Pešića, on ne vidi razlike u kvalitetu dve grupe.

„Za mene su prilično slične. Morate da verujete u sebe,d a prođete grupu i prilagodite se što je pre moguće. Svaki trener koji je ovde ima iskustva. Pobede iz prošlosti ne znače mnogo u ovom momentu“, objasnio je Ivanović.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar