Aleksej Pokuševski, Davis Bertans, NBA liga, Oklahoma Siti
Foto: Tanjug/AP Photo/Patrick Semansky)

Aleksej Pokuševski iz utakmice u utakmicu nastavlja da beleži sjajne brojke, a o njegovom napretku je za Nova.rs pričao Mark Degnolt, trener Oklahoma Siti Tandera.

PROČITAJTE JOŠ

Uz osmeh je govorio o rekordima koje je beležio i Lebron Džejms u debitantskoj sezoni.

Mladi stručnjak je oduševljen onim što vidi od našeg asa, koji je od kraja marta imao tri susreta sa 20 i više poena, a imao je različite uloge u timu.

Zbog toga je kao pravi „ol-araund“ igrač (košarkaš koji radi sve na terenu) popunjavao mnoge statističke kategorije, a poseban akcenat na to je bacio upravo trener Oklahome.

„Došao je impresivnih dostignuća, ako ih sve stavite jedan do drugog . Kada vidite njegove individualne akcije, poteze, pokazuje nam od čega je sazdan sad i da sa 19 godina to radi – sada je samo pitanje koliko često to možemo da vidimo od njega. Poslednja utakmica je bila njegova najbolja – bio je svuda, da nije promašio nekoliko trojki to bi bilo stvarno ludo uz sve te blokade i ta njegova sposobnost plejmejkera, da kreira igru, pogotovo u prvom poluvremenu, izgledao je mnogo samouvereno, kao da svake nedelje da pronalazi novi sloj, novu dobru igru, na kraju sezone ćemo videti koliko će se razviti čitav tim, a on je svakako dobar primer napretka“, rekao je Degnolt za Nova.rs.

Mark Degnolt, Oklahoma Siti Tander trener
Foto: EPA-EFE/JASON SZENES

Pauzirao je tri susreta zbog povrede kuka, a onda se vratio u velikom stilu.

Protiv Šarlot Hornetsa (106:112) srpski košarkaš je postavio rekord franšize po brojku blokada (šest) među novajlijama Tandera. Ipak, uz to je imao i osam poena, sedam skokova i pet asistencija, pa je postao prvi ruki od 2004. godine koji je uspeo da ubeleži pet ili više poena, asistencija, skokova i blokada.

Prvi ruki od Lebrona Džejmsa, najveće zvezde NBA lige u ovom trenutku.

Sve ovo je ogroman podstrek za najmlađeg košarkaša u NBA danas, a Degnolt je to prokomentarisao uz osmeh.

„Često je tako da svakim igračem pokazuju to nešto što ima, imao je nekoliko skokova, kontrolisao je ritam, skupljao lopte, imao je akciju kada doda na slabu stranu. Bez nervoze u napadu, pokušava da zakuca stalno… Kada sve to vidite to je ‘vau’, uzbuđujuće je da vidimo koliko još može da odskoči. Samo mu treba kontinuitet, otići ću i reći ću mu da naređa sve petice, šta god samo da uđe u isto društvo sa Lebronom“, rekao je uz osmeh Degnolt, pre nego što je otišao u svlačionicu Oklahome.

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar