Foto: fiba.basketball

Plejmejker reprezentacije Srbije ne može sam.

Ekipa Venecije poražena je od Burža u finalu FIBA Evrokupa rezultatom 74:38, a u italijanskoj ekipi jedina raspoložena za igru bila je Ivon Anderson.

PROČITAJTE JOŠ...

Organizator igre prezentacije Srbije i jedna od najboljih košarkašica ekipe koju sa klupe predvodi Marina Maljković na terenu je provela nešto manje od 30 minuta, i za to vreme je ubacila 12 poena (šut iz igre 5/13), uz tri skoka i jednu asistenciju, pa je susret završila kao najbolji strelac svog tima.

Jedinu „pratnju“ imala od strane Astu Ndur, koja je brojala do deset. Ostale igračice Venecije su zajedno ubacile 16 poena, pa je ovaj klub finale završio sa tek 38 postignutih poena, uz posebno očajno drugo poluvreme, pošto su treću deonicu završile sa pet, a poslednju sa četiri postignuta poena.

Sa druge strane, Burž je od samog početka susreta nametnuo svoj ritam, nakon prve četvrtine vodile su 17:12, potom su imale i 38:29, a susret je prelomljen u trećoj deonici koju su dobile 13:5, da bi poslednja (23:4) prošla u razmetanju igračica francuskog sastava, koje su tako rezultatom 74:38 po drugi put u istoriji osvojile trofej pobednika ovog takmičenja.

Prednjačila je Lilijana Rupert sa 25 poena, dok su Kristen Man i Leticija Guapo ubacile po deset.

BONUS VIDEO Tina Krajišnik u suzama radosnicama posle Srbija – Australija: Sve je kao san i dalje

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar