Foto: AP Photo/David Zalubowski)

Nikola Jokić je po treći put izabran da igra na NBA Ol-star meču, a po prvi put će biti starter! Ujedno je ovo prvi put da je jedan srpski košarkaš izabran za člana startne petorke na meču svih zvezda.

Jokić se našao u izabranoj grupi od 10 najboljih igrača, a do tog društva je došao glasovima navijača, aktuelnih NBA igrača i predstavnika medija.

PROČITAJTE JOŠ

Jokić je tako postao treći srpski košarkaš koji će igrati na NBA Ol-star meču nakon što je Divac 2001. godine branio boje Zapada, dok je Predrag Stojaković sakupio tri nastupa (2002, 2003. i 2004. godine). Ipak, obojica su bili rezervni igrači na tim mečevima.

Srpski centar će treći put zaredom igrati na Ol-star meču, postao je i prvi igrač Denvera od Karmela Entonija koji je starter na meču svih zvezda (2011. godine).

Uz Jokića su sa Zapada za startere izabrani i Lebron Džejms (kapiten sa najviše glasova), Kavaj Lenard, Luka Dončić i Stef Kari.

Na Istoku su mesto u startnoj petorci izborili Kevin Durent (kapiten), Kajri Irving, Bredli Bil, Janis Adetokumbo i Džoel Embid.

Podsetimo, kapiteni Zapada i Istoka će birati iz grupe igrača koji su dobili glasove za startere i rezerve i tako formirati svoj tim. Imaju pravo da biraju sve igrače, bez obzira u kojoj konferenciji nastupaju.

Ol-star meč je na programu u ponedeljak (8. mart) od 02.00. Pre toga će biti održana takmičenja u veštinama i brzom šutiranju trojki, dok je na poluvremenu zakazano nadmetanje u zakucavanjima.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare