Foto: Starsport

Pi Džej Doužer iz drugog ugla.

Dolazak Pi Džej Doužera u Partizan bila je velika bomba prošlog leta. Bivši NBA as je imao zapaženu ulogu i u najjačoj ligi sveta, a samo su ga teške povrede sprečile da napravi značajniju karijeru u SAD-u.

Put ga je zbog toga prvi put odveo u Evropu gde je u dresu Partizana postao jedan od ključnih šrafova. Prvi put je zbog toga praznike proveo van Amerike, a u razgovoru za Nova.rs je otkrio kako je sve to izgledalo za njega ove godine.

PROČITAJTE JOŠ

„Tokom većeg dela svoje karijere, nisam bio za praznike sa svojom porodicom. Obično sam imao utakmice u tom periodu i bio sam daleko od kuće. Ali, malo je drugačije kada si ovoliko daleko, ali je u suštini dobro. Imam sjajne ljude oko sebe koji su učinili da se osećam kao u svom domu“.

Kao i većina Srba, voli dobro da jede za praznike, a ne krije da je probao i srpsku kuhinju.

„Probao sam mnogo različite srpske hrane koju su mi saigrači preporučili. Ne mogu da se setim kako se ta jela zovu, ali volim da jedem i isprobavam nove stvari. Moja omiljena hrana za praznike su slatkiši, zeleno povrće i stvari koje moja mama pravi“.

Jedan značajan deo njegove karijere bilo je igranje u Denveru sa Nikolom Jokićem. Najbolji košarkaš sveta mu je dao i neke zanimljvie savete pre nego što je došao u Srbiju.

„Družili smo se malo van terena i lepo se provodili i smejali. On je sjajan momak i voli da se zabavlja. Preporučio mi je da probam rakiju. Probao sam je i svidela mi se, ali su mi rekli da je ne pijem previše i da to bude na minimumu, jer može da bude opasno ako se pretera“, kaže Doužer uz osmeh.

Doužer potiče iz košarkaške porodice gde su se svi na neki način bavili košarkom, a prvi trener mu je bio njegov otac, Peri Senior. Sada radi sa jednim od najboljih trenera svih vremena, pa je napravio paralelu između njih dvojice.

„Moj otac nije trener koji viče, on je veoma smiren i ne podiže glas. Njih dvojica imaju prilično različite trenerske stilove. Željko Obrdović je legendaran trener i trudim se da od njega pokupim što više mogu i mislim da je sjajan“.

Deo odrastanja su bili i košarkaški dueli protiv rođene sestre Ejže, koja je imala zavidnu karijeru, a znali su i da se posvađaju kada igraju jedan na jedan.

„Ne igram više protiv nje, nismo igrali jedan na jedan još od srednje škole. Sada igramo neke šuterske igre i dalje je sjajan šuter. Ne svađamo se više, ona je sada trener na koledžu i defintivno je osoba od koje tražim savete da poboljšam igru“.

Za kraj, otkrio je i ko mu je u karijeri bio najteži rival za čuvanje.

„Stef Kari je najteži igrač kojeg sam čuvao u svojoj karijeri“, ispalio je kao iz topa Dožer.

BONUS VIDEO Doužer nakon derbija sa Zvezdom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar