(Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Mladi košarkaš Crvene zvezde Dalibor Ilić pričao je za Nova.rs o tome kako se snašao u crveno-belom dresu, koliko je i kako napredovao, te kakav odnos ima sa Filipom Petruševom.

Ilić je u Zvezdu stigao nakon sjajne sezone u Igokei, ali se i dalje bori za standardno mesto u timu. Konkurencija je žestoka, ali gotovo svaki put kada je na terenu Ilić beleži dobre brojke i pokazuje raskošan talenat koji poseduje.

„Ovo je moja prva sezona u Zvezdi, prvi iskorak za mene. Treba biti strpljiv, treba raditi na sebi, slušati trenera šta mi govori. Sigurno je dobra stvar što imam jaku konkurenciju na treningu, nadam se da ću to iskoristiti. Naši rezultati su fenomenalni u poslednje vreme, nadam se da ćemo tako nastaviti i u 2023. godini i da će oni biti sve bolji i bolji“, rekao je Ilić za Nova.rs.

PROČITAJTE JOŠ:

Samo pola sezone u Zvezdi bilo je dovoljno da primeti svoj napredak.

„Mislim da sam napredovao, radim ono što sam i dosad radio, ali bolje razumem igru i mislim da će mi značiti da kroz treninge i utakmice igram sa jakim protivnicima, što omogućavaju i ABA i Evroliga“.

U nastavku sezone očekuje i veću minutažu.

„Sigurno. U poslednje vreme je krenulo na bolje, zaslužujem šansu kroz treninge i to koristim na najbolji mogući način. Sigurno će ići samo na bolje u nastavku sezone“.

(Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Zvezda ove sezone ima nekoliko moćnih stranih igrača, ali u timu ipak dominiraju domaći.

„Sjajna stvar. Dugo godina se poznajemo, nije bilo potrebno mnogo vremena da se uklopim. Dobro je i za klub i za državu i za reprezentaciju da imamo mnogo domaćih igrača u timu. Izašao je i podatak da smo u Evroligi klub sa najviše domaćih igrača, to je velika stvar“.

Za Ilića je dobro da u Zvezdi ima i Filipa Petruševa, koji mu je pre svega prijatelj od malih nogu, ali i konkunrecija na poziciji krilnog centra.

„Petrušev i ja se poznajemo duži vremenski period, igrali smo i u svim mlađim kategorijama. Odnos je fenomenalan i kada sam video da je on došao sve mi je lakše i draže palo sve“.

photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Smatra da u reprezentaciji ima prostora, bar za jednog od pomenute dvojice krilnih centara.

„U reprezentaciji dolaze nove generacije, biće dosta prostora, jer nam u reprezentaciji fali igrač na našoj poziciji. Nadam se da će bar jedan od nas dvojice to iskoristiti. Jednog od nas dvojice sigurno vidim u reprezentaciji“.

PROČITAJTE JOŠ:

Otkrio je i kako najviše može da pomogne timu.

„Najviše mogu da pomognem trčanjem u kontranapadu, „katovima“, ofanzivnim i defanzivnim skokom, odbranom… Takav sam tip igrača i volim da kroz odbranu dolazim do ofanzivnih poena i dobre igre. Bitno je da uradim ono što se od mene traži“.

BONUS VIDEO Neverovatan potez Vildoze i koš kojim je Zvezda načela Olimpijakos