Foto: Pedja Milosavljevic/Starsport

Argentinac je izuzetno srećan zbog dolaska u Crvenu zvezdu

Dolaskom Fakunda Kampaca na Mali Kalemegdan, apetiti Crvene zvezde su porasli, a ni Top 8 faza Evrolige više nije samo san.

Argentinski plejmejker stigao je u Zvezdu nakon dve godine provedene u NBA ligi, a prvi nastup u crveno-belom dresu imao je protiv Borca iz Čačka, gde je u pobedi svog tima rezultatom 86:57 upisao 11 poena, pet asistencija i tri skoka.

PROČITAJTE JOŠ:

Ipak, Kampaco dugo nije igrao u Evropi, pa će mu biti potrebno malo vremena da se privikne na drugačiji stil igre.

„Mislim da će mi biti potrebno malo vremena. Igrao sam dve godine u NBA, razvijao se, ali sam igrao i po FIBA pravilima. Ovo se razlikuje nego moje prethodne dve godine u NBA, ali osećam se dobro. Veoma sam srećan što sam opet u Evroligi i pokušaću da dam maksimum što pre je to moguće“, rekao je Kampaco.

Koji su kvaliteti kojima najviše možeš da doprineseš Zvezdi u nastavku sezone?

„Energija, odbrana, da budem trener u igri kao plejmejker, da pokušam da napravim svakoga srećnim i da igram za sve. Volim to da radim. Ja gradim svoju igru kroz odbranu i mislim da je to najvažnije za mene“.

Šta si naučio tokom dve godine u Americi?

„Kako da napredujem kao igrač kroz trening, kako da treniram jače, naučio sam da moram da treniram više šut za tri poena, odbranu, floutere…

PROČITAJTE JOŠ:

Koliko ti znači što je u timu Luka Vildoza, igrač sa kojim si u dresu Argentine osvojio srebrnu medalju na Svetskom prvenstvu 2019. godine kada ste pobedili i Srbiju?

„Igrali smo zajedno pre mnogo godina, znamo kako da igramo i volimo da igramo zajedno. Vildoza je ovde od pre nekoliko meseci, trudi se da me uklopi u tim koliko god može. Naše iskustvo igranja zajedno može mnogo da pomogne timu“.

Oko tebe vlada veliko interesovanje medija i javnosti. Da li si ikada pre doživeo da 15-20 novinara stoji u redu kako bi se domoglo intervjua?

„Nikada. Na engleskom nikada u svom životu. Da ste me pitali pre dva meseca da ovoliko pričam na engleskom rekao bih ne hvala“, istakao je Kampaco vidno srećan zbog pažnje koju je privukao dolaskom u Zvezdu.

Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Kako vidiš svoju ulogu u timu ove sezone?

„Ovde sam tek nedelju dana. Igraću više i drugačije nego u NBA. Igraću više pik-en-rol, biću plejmejker za svakoga. U ovom trenutku pokušavam da vidim sve, da vidim kako rade i pokušavam da radim prave stvari. Pre svega dobru odbranu, dobre odluke u igri i da slušam trenera“.

Kakvi su prvi utisci o Dušku Ivanoviću?

„On je odličan trener. Mnogo voli da se trenira kao i ja, svaki put se trudi da bude na treningu, traži da se borimo i takmičimo svaki trening. Vildoza i Duško su bili zajedno u Baskoniji i on mi je pričao mnogo o njemu, pripremio me je za njega“.

Fakundo Kampaco/Foto: 2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Da li je glavni cilj Zvezde da se domogne Top 8 faze Evrolige?

„Idemo korak po korak, da napredujemo kao tim svakoga dana. Prvi cilj nam je da pobedimo na sledećoj utakmici, ide Valensija, pa Real. Teško je sada razmišljati o Top 8, ali uradićemo sve najbolje da se tamo nađemo“.

Argentina je osvojila Svetsko prvenstvo u Kataru i podigla „boginju“ nakon 36 godina. Da li si i kako proslavio taj nacionalni uspeh?

„Proslavio sam sa Vildozom i svi saigrači su nam čestitali. Mislim da je to ogromna stvar za naš fudbal, za celu populaciju i uzbuđen sam zbog toga“, zaključio je Kampaco.

BONUS VIDEO Divan gest: Kampaco i Ivanović sa navijačima nakon utakmice

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar