Igokea vs Partizan Foto:Igokea/Marija Vuruna

Košarkaši Partizana pobedili su Igokeu u meču 12. kola ABA lige sa 96:85 kao gosti u Laktašima.

Crno-beli su se žestoko namučili sa „žilavim“ timom Igokee, koji se dugo nije predavao i na skoro sve što su igrači Željka Obradovića servirali, imao je odgovor.

PROČITAJTE JOŠ:

Tek u poslednjoj četvrtini su meč prelomila dva poteza, najpre koš posle ofanzivnog skoka Matijasa Lesora i onda trojka Džejmsa Nanelija u završna dva minuta.

Ledej je pre toga dao bitnu trojku za 86:76 na oko šest i po minuta pre kraja meča, ali je Igokea, koja se kao feniks više puta vraćala u život iz dvocifrenog minusa, tek posle koševa Lesora i Nanelija ostala bez rešenja.

Najefikasniji su kod pobednika bili Kevin Panter i Naneli sa po 18 poena, Lesor je ubacio 14, Uroš Trifunović 12, a Zek Ledej deset.

U timu Igokee je tandem Brajant Kroford i Stefan Đorđević bio daleko bolji od ostalih, pošto je prvi imao 26 poena, a drugi 22. Najbliži su im bili Nikola Tanasković i Nikola Marić sa po devet, odnosno Kendrik Rej sa osam poena.

Prvo poluvreme obeležile su serije dva tima. Naizmenično se pogađalo za dva i tri poena, a u Partizanu su se smenjivali Dante Egzum, Lesor, Panter i Naneli.

Na drugoj strani su briljirali gotovo Kroford i Đorđević, pa je od njih zavisilo skoro sve što se dešavalo u prvih 20 minuta, a onda i kasnije.

O tome dovoljno govori koliko je poena postignuto u prvom delu igre – čak 104! Govori i o tome kako su se na obe strane igrale odbrane, ali i koliko je bilo raspoloženih šutera.

Igokea vs Partizan Foto:Igokea/Marija Vuruna

Alen Smailagić i Uroš Trifunović su već u prva dva minuta ubacili dve trojke, a crno-beli su ekspresno poveli sa 6:0.

Brza igra, mnogo trčanja na obe strane, uz moćno zakucavanje Zeka Ledeja uz faul, obeležili su te uvodne minute u kojima je gostujući tim vodio sa 14:9.

Od sredine do kraja prve četvrtine, Dante Egzum je preuzeo „palicu“ igre svog tima i počeo je da pogađa, svestan da će Partizan morati nešto i da odbrani.

Kendrik Rej poentira, Egzum uzvrati brzim prodorom i poenima „u leđa“ rivala. Egzum pogodi trojku, Kroford mu je vrati.

Igokea vs Partizan Foto:Igokea/Marija Vuruna

Tako je bilo sve do pred kraj tog perioda kada su dva ofanzivna skoka, prvo Lesora, onda i Papapetrua, donela pet poena i osetnu prednost Partizanu.

Lesor je najpre svoj skok u napadu pretvorio u lep horog, a posle drugog je Panter dao trojku za 32:22 posle deset minuta.

Druga četvrtina bila je po principu „gore-dole“ za srpski tim. Na mahove je delovalo kao da Partizan ima kapacitet da „zgazi“ Igokeu, a u drugim momentima potpuno nerezonski i zbrzano.

Nikola Marić je u tom periodu ispogađao štošta, Partizanu se malo istopila prednost sve dok crno-beli nisu ušli u seriju 8:0.

Igokea vs Partizan Foto:Igokea/Marija Vuruna

Panter je do kraja poluvremena „proradio“, dao je dve trojke zaredom, priključio se i Naneli, prednost Partizana je bila i 13 poena, ali je Antabija Voler pogodio šut spolja sa zvukom sirene za 57:47 posle 20 minuta.

Trifunović je u nastavku fauliran na trojci, a onda je i dao jednu trojku. Zajedno sa Nanelijem je povukao svoj tim ka prednosti od 15 poena kad su crno-beli poveli 66:51.

Međutim, frustrirajuće ostaje kako brzo prokockaju prednost, pošto je Rej dao trojku, Jošilo dvojku i začas je Igokea opet imala dostižni zaostatak na sredini treće četvrtine.

Štaviše, crno-beli se nisu snašli sa promenjenom odbranom tima iz Laktaša, gubili su lopte i Igokea je prišla na 71:68 košem Harisa Delalića, dva minuta pre kraja.

Igokea vs Partizan Foto:Igokea/Marija Vuruna

Poslednja dva minuta su pripala crno-belima za koje je Lesor rešio poslednji napad košem uz faul za nešto boljih +8.

Ni to nije bilo dovoljno da se Igokea „slomi“. Tanasković je dao jednu trojku u poslednjoj stotinki, Kendrik Rej iz tajm-auta još jednu, a domaćini su kaskali 81:76, na osam minuta pre kraja.

Ledej je ubrzo pogodio trojku za +10, ali je onda Partizan izgubio dve lopte veoma naivno. Crno-beli su imali malo sreće zbog promašenih trojki Igokee, ali je domaći tim svejedno opet prišao na 86:80, koševima Kroforda i Đorđevića.

Igokea vs Partizan Foto:Igokea/Marija Vuruna

Činilo se u tim momentima da niko nema hrabrosti da na pravi način završi akciju sa mnogo samopouzdanja. Još kada je Kroford ubacio trojku za minus tri, a Panter promašio dvojku, nova kriza je bila na vidiku.

Do kraja je ostalo oko dva i po minuta, a onda se „niotkuda“ ispod koša Igokee pojavio Lesor posle promašaja svog saigrača i vratio loptu u obruč.

Kroford nije dao novu trojku, Naneli jeste, pa je posle svega Panter u poslednjim sekundama trojkom samo overio pobedu, da popravi statistiku u jednom mučnom i teškom meču.

Tih +11 na kraju deluje ubedljivo, ali nije bilo ni najmanje. Doduše, Partizanu se piše deseta pobeda uz dva poraza, dok Igokea ima skor od pet pobeda i sedam poraza.

Standings provided by Sofascore


Igokea – Partizan 85:96 (22:32, 25:25, 21:19, 17:20)

Dvorana: Laktaši, Aleksandrovac; Sudije: Radojković, Savović, Kruljac

Igokea: Rej 8, Kondić 0, Delalić 4, Tanasković 9, Kroford 26, Jošilo 4, Voler 3, Marić 9, Đorđević 22; Trener: Dragan Bajić.

Partizan: Ledej 10, Avramović 0, Panter 18, Smailagić 7, Papapetru 0, Egzum 9, Naneli 18, Lesor 14, Trifunović 12, Anđušić 3, Madar 5; Trener: Željko Obradović.


Igokea - Partizan 85:96 (22:32, 25:25, 21:19, 17:20)

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar