Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Konačno je Portorikanac dao ono što se od njega tražilo

Džon Holand je protiv Olimpijakosa oduševio sve – trenera, saigrače, a ponajviše navijače, koji su se prisetili da od njega mogu da dobiju i te kako pozitivne stvari na terenu, iako to nije bio čest slučaj ove sezone.

Holand je u Zvezdu doveden da bude pouzdana opcija na krilu, pokazivao je u Bursi kvalitete na obe strane terena, pa je dobio i nadimak „pitbul“.

PROČITAJTE JOŠ:

Međutim, veoma brzo se pokazalo da u Evroligi ne može (odmah) da pruža partije istog kvaliteta kao u rangu ispod. Brzo je došlo i do smene trenera Vladimira Jovanovića, na njegovo mesto je došao Duško Ivanović, a Holandova minutaža je bila sve manja, kao i uloga.

Mnogi su mu predviđali i brz otkaz u Zvezdi, pričalo se da nema potreban kvalitet , ali sve to pada u vodu kada Holand odigra jednu utakmicu kao protiv Olimpijakosa.

Svakome se desi da ima dan kada mu sve polazi od ruke, ali Holand i te kako ima šta da pruži svom timu u nastavku sezone. Po prvi put od dolaska u Zvezdu, Portorikanac je izgledao kao da stvarno razume i zna šta radi na terenu, nije izlazio iz okvira svojih mogućnosti, a ono što je uradio uglavnom je bilo veoma dobro.

Partiju protiv Olimpijakosa završio je sa 17 poena, te po dva skoka i ukradene lopte za 20 minuta na parketu, pa deluje da su pred njim zaista bolji dani.

Foto: Starsport / Srdjan Stevanovic

Tek reći put u sezoni Holand je nekome ubacio dvocifren broj poena (pre toga Budućnosti i FMP-u po 10), a po prvi put je to učinio u Evroligi, gde je jedva dobijao neke minute pre pomenute utakmice.

Uprkos svemu što se dešavalo u Zvezdi, uprkos tome što nije igrao, uprkos tome što je čak 14 mečeva zaredom bio bez ijednog minuta, Holand nije odustajao – bio je tu, trenirao, smejao se i dočekao blistave trenutke, koji sada treba da se nastave i pretvore u konstantnost.

„Holand je jedan od najpozitivnijih igrača koje sam trenirao u mojoj karijeri. Igrao ne igrao on daje svoj maksimum i svaka mu čast“, rekao je Duško Ivanović nakon Olimpijakosa i pokazao koliko je bitno biti profesionalan kao Holand.

Jasno je da Holand može da pruži ono što Ivanović najviše voli, preciznije agresivnost u odbrani, a da je u napadu za sada dovoljno da pogađa otvorene šuteve koje mu servira Fakundo Kampaco. Sve više od toga bio bi samo dodatni bonus, ali njegova uloga u timu i dalje je upitna.

PROČITAJTE JOŠ:

Taj teret pada je na leđa Duška Ivanovića koji treba da mu pronađe ulogu i mesto u rotaciji, te od njega izvuče ono najbolje i njegovu pozitivnu energiju i ludost koju nosi sa sobom „kanališe“ na pravi način.

Videlo se protiv Olimpijakosa da veru u Holanda nisu izgubili ni njegovi saigrači, koji su skakali na svaku trojku i dobar potez, a najbolji pokazatelj poverenja i dobre energije bio je Luka Vildoza koji se unapred okrenuo i proslavio jednu od tri trojke Portorikanca.

Foto: Starsport

„Znate, ovo je život i tako idu i igra i život. Jednog dana se desi da te ostavi devojka, pa ne igraš mesec dana, a onda sledeća utakmica, izađeš i pogađaš šuteve. Trik je da sačuvaš isti način razmišljanja i da budeš fokusiran bez obzira na sve“, kaže Holand svestan da samo treba da nastavi da radi ono što najbolje zna i da će sve doći na svoje mesto.

Na osnovu jedne dobre partije teško je zaključiti bilo šta, ali je utisak da u poslednje vreme Holand liči na igrača koji može da bude koristan za Zvezdu u nastavku sezone.

Na Ivanoviću je da ga „oproba“ na narednih nekoliko mečeva i vidi šta može da izvuče kada dođu ključni mečevi i borba za trofeje.

BONUS VIDEO Vildoza o odnosu sa Kampacom i Holandu: On je zarazan!

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar