Foto: Starsport

Sedam grešaka na račun Partizana, četiri na račun Zvezde napravile su sudije na drugom meču finala ABA lige.

Ovo je bilo goruće pitanje prethodnih dana kada je zbog ishoda drugog meča finala rađena ekspertiza.

PROČITAJTE JOŠ:

Iz Partizana su se u sudijskoj trojci Belošević, Majkić, Dragojević, posebno žalili na Igora Dragojevića, smatrajući da su oštećeni.

Meč je završen 85:81 u korist Crvene zvezde koja je time povela sa 2:0 u finalnoj seriji.

Partizan se žalio na nekoliko faulova, a sporno je bilo i to što je Matijas Lesor uhvatio loptu posle namerno promašenog slobodnog bacanja u završnici susreta.

Iz Humske su se povodom svih situacija koje su videli kao problematične, oglasili saopštenjem.

„KK Partizan izražava nadu da u nastavku plej-of serije sudijske greške neće određivati ishod meča. Apel Željka Obradovića navijačima Partizana: ‘Navijajte fer i sportski'“, pišu iz Partizana.

Košarka, Crvena Zvezda, Partizan, Aba liga, finale
Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Crno-beli su naveli i da jesu tražili ekspertizu nezavisne komisije sudija i da je ta ekspertiza pokazala da je sedam grešaka učinjeno na štetu njihovog kluba, a četiri na štetu Crvene zvezde.

„Ovog popodneva, rezultati i mišljenje sudijske komisije su dostavljeni klubovima i oni glase: Sedam sudijskih grešaka na štetu Partizana. Četiri sudijske greške na štetu Crvene zvezde.

Poseban kuriozitet je činjenica da je odnos grešaka u poslednjoj četvrtini bio 4 na štetu Partizana i 0 na štetu Crvene zvezde. Od četiri greške, čak tri su se dogodile u poslednjem minutu utakmice. U pitanju su nedosuđeni faulovi Voltersa nad Ledejom i Mitrovića nad Lesorom, 57 odnosno 56 sekundi pre kraja, kao i dosuđen prestup Lesora posle izvođenja slobodnog bacanja na 10 sekundi pre kraja.

Sudijska ekspertiza je ovime nedvosmisleno potvrdila da su greške direktno uticale na konačan ishod meča, iako ih u konačnom zbiru za čitavih 40 minuta utakmice nije bilo previše. Partizan izražava nadu da nakon ove ekspertize, sudijske greške više neće imati direktan uticaj na konačan ishod utakmica u finalnoj seriji“, poručili su iz Partizana.

BONUS VIDEO: Jabusele i Tavares posle pobede reala nad Barselonom

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare