Foto: Tanjug/AP Photo/Mark J. Terrill

Goran Dragić je još jednom pokazao celom sportskom svetu šta znači srce šampiona.

Slovenački košarkaš je na startu finalne serije NBA lige doživeo tešku povredu stopala i bilo je izvesno da je sezona za njega gotova.

PROČITAJTE JOŠ

Iskusni plejmejker je tokom serije sa Los Anđeles Lejkersima pokušavao da se vrati na teren, ali u tome nije uspevao.

Sve do šeste utakmice finala.

Dragić je na svoju odgovornost odlučio da se stavi na raspolaganje treneru Eriku Spolstri i uspeo je da na terenu provede 19 minuta.

Za to vreme je upisao po pet poena i skokova, te dve asistencije, što nije bilo dovoljno za njegov Majami da izbegne poraz.

Lejkersi su slavili sa 106:93 i sa 4-2 u seriji osvojili titulu šampiona NBA lige.

Kako su preneli američki mediji, Dragić je bio toliko odlučan da se nađe u timu Hita za šesti meč.

Njegova povreda stopala, odnosno dela koji spaja petu sa nožnim prstima, toliko je ozbiljna da zahteva strogo mirovanje i gotovo da onemogućava čoveka da normalno hoda.

„Bol je bio ekstreman i on gotovo da nije mogao da prenese bilo kakav pritisak na povređenu nogu, ali je zaigrao jer mu je rečeno da povreda ne može da bude gora nego što sada jeste“, naveo je novinar ESPN Adrijan Vojnarovski.

Bez njega u timu Majami je uspeo da ostvari dve pobede, a velike probleme je imao i Bem Adebajo, još jedan lider tima, pa je Džimi Batler praktično ostao sam…

Kakav god da je ishod, Dragić i ekipa su dokazali kako izgleda tim i šta sve jedan sportista, pravi šampion, može da uradi ne bi li pomogao svom timu da ostvari najbolji rezultat.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar