Foto: Tanjug/AP Photo/John Raoux

Košarkaši Los Anđeles Lejkersa su u šestoj utakmici finala NBA lige pobedili Majami sa 106:93, stigli do četvrtog trijumfa u seriji i ukupnim rezultatom 4-2 osvojili titulu šampiona!

Franšizi iz Kalifornije to je 17. naslov prvaka čime je izjednačen rekord dosad najtrofenijeg tima lige, Boston Seltiksa.

PROČITAJTE JOŠ

Lejkersi su odigrali briljantan meč, vodili su od početka do kraja, a krajnja razlika od 13 poena je posledica opuštanja u poslednjem kvartalu, koji je Majami dobio sa 35:19.

Pitanje pobednika praktično je rešeno do poluvremena pošto je tim trenera Frenka Vogela za prva 24 minuta igre stekao prednost od 28 poena.

Toliko je pored svog imena upisao najbolji pojedinac meča, Lebron Džejms, uz 14 skokova i deset asistencija.

Tim učinkom je sebi obezbedio i trofej za najkorisnijeg igrača finalne serije.

Odlično ga je pratio Entoni Dejvis koji je uprkos povredi upisao 19 poena i 15 uhvaćenih lopti, a istovetan poenterski učinak imao je Redžon Rondo.

Vredi istaći i da je iskusni plejmejker ubacio čak devet poena za šest minuta u drugom delu prve četvrtine.

Ponovo je za tim veoma koristan bio Kentavijus Koldvel-Poup sa 17 poena, a dvocifreni učinak je upisao i Deni Grin sa 11 poena.

Na suprotnoj strani je bolji od ostalih bio roviti Bem Adebajo sa 25 poena, deset skokova i pet asistencija, dok Džimi Batler nije uspeo da se oporavi od iscrpljujuće pete utakmice, te je za 45 minuta na parketu upisao svega 12 poena uz osam asistencija i sedam skokova.

Za Majami je zaigrao i teško povređeni Goran Dragić, u igri je bio 19 minuta i zabeležio po pet poena i uhvaćenih lopti.

Solidne role su imali Džej Krauder sa 12 i Dankan Robinson sa deset poena, što nije bio slučaj sa Tajlerom Hiroom pošto je za 30 minuta postigao svega sedam poena.

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar