Foto: Tanjug/AP Photo/Mark J. Terrill

Goran Dragić, slovenački košarkaš, sa teškom povredom stopala je uspeo da se vrati i zaigra u šestoj utakmici NBA finala.

Plejmejker Majamija je u prvom meču serije sa Lejkersima morao da napusti igru, sa dijagnozom ozbiljne povrede.

PROČITAJTE JOŠ

On je propustio četiri utakmice, od kojih je dve dobila njegova ekipa, a uspeo je da se vrati u šestoj.

„Prošao sam pakao u proteklih deset dana, ali sam želeo da budem tu i da pomognem timu koliko god mogu. Tako je kako je. Lejkersi su bili bolji, mi smo se borili, ali nismo imali svoje veče“, rekao je Dragić.

Čak i kada nije mogao da igra, on je sve vreme bio uz ekipu.

„Pokušao sam da budem od pomoći sa klupe, da pričam sa Tajlerom i Nanom koliko je moguće. Imali su sjajan plej-of, dobro su igrali. Znate kako, kada ne mogu da budem na terenu pokušavam da budem uključen što je više moguće“.

Mediji su preneli da je njegova povreda veoma ozbiljna i da je gotovo nemoguće koristiti povređenu nogu.

„Bol? Jak je, veoma jak… Bile su male šanse da se vratim, ali sam uspeo. Uradio sam sve tretmane koje sam mogao i išao sam do kraja. Nije dobar osećaj, ali tako je kako je“.

Rođeni Ljubljančanin ima 34 godine, ali ne razmišlja o povlačenju…

„Sada mi samo treba odmor. To je glavno. Neće biti operacije, ničega, ali ću pričati sa doktorima. Jedina stvar koju nisam imao u ovom periodu je vreme i zato je teško“.

Iako je na početku sezone bio projektovan kao podrška sa klupe, vremenom se vratio u startnu postavu i preuzeo lidersku ulogu.

„To je deo mog posla. Kada sam došao u Majami učio sam od najboljih i pokušavam da to vratim mlađima. Razgovor može mnogo da pomogne mladim igračima“, zaključio je Dragić.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar