Foto: Tanjug/AP Photo/Mark J. Terrill

Erik Spolstra je imao blistave trenutke u trenerskoj karijeri, višestruki je šampion, ali nijedan prsten ne može da se meri sa osećajem koji je stvoren ove sezone u ekipi Majamija.

Tim sa Floride je potpuno neočekivano stigao u finale NBA lige i u njemu je poražen sa 4-2 od Los Anđeles Lejkersa, grupe igrača formirane da se ostvari taj, ultimativni cilj.

PROČITAJTE JOŠ

Majami, sa druge strane, posle odlaska Lebrona Džejmsa, sadašnjeg igrača Lejkersa, u Klivlend, bio je osuđen na propast, ali se to nije dogodilo.

Najpre se u ekipu vratio Dvejn Vejd, sa njim se ponovo probudio pobednički mentalitet, a njegov odlazak u penziju je pratio i dolazak Džimija Batlera u ekipu.

Hit je imao briljantnu sezonu, još briljantniji plej-of, ali su na kraju povrede lidera poput Gorana Dragića i Bema Adebaja imale ključan uticaj na poraz u finalu.

Trener Spolstra je u suzama govorio posle šeste utakmice koja je završena rezultatom 106:93 u korist Lejkersa.

„Ova svlačionica, bez obzira na ono što se dogodi u budućnosti, ovo će ostati zapamćeno, ova cela sezona, iskustvo i bratstvo koje je izgrađeno u svlačionici. Ostaće do kraja života“, naveo je Spolstra.

On je istakao da je u košarci zato što ima priliku da bude blizu takvih ljudi, istinskih šampiona.

„Momci koji su igrali u ovoj seriji… Neki od njih nisu bili fizički spremni, verovatno nije ni trebalo da igraju, ali je sve to izrodila ova grupa. Oni su to hteli da urade jedni za druge“, istakao je Spolstra.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar