Nikola Jokić i Luka Dončić u borbi za MVP nagradu
Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Nikola Jokić i Luka Dončić dominiraju NBA ligom već nekoliko godina unazad, glavni su kandidati za MVP nagradu, ali pažnju privlače i van terena.

Trenutno je u toku plej-of NBA lige, a Dončić je na jednu utakmicu Dalasa i Los Anđeles Klipersa stigao u novom automobilu.

PROČITAJTE JOŠ:

Kao deo kampanje koja promoviše nove „Luka 3“ patike pod pokrovitlejstovm „Džordana“, brenda najboljeg košarkaša svih vremena, Dončić je došao u posebno dizajniranom roze-ljubičastom automobilu.

Na karoseriji se sa obe strane može videti broj 77 koji nosi Dončić, kao i logo Majkla Džordana, sinonim za „njegovo leteće visočanstvo“. Inače, radi se o modelu „Ševrolet Kamaro“, kultnom automobilu koji je obeležio decenije američke auto-industrije, a Dončić vozi auto u bojama inspirisanim igricom „Midnight racer“.

Što se Jokića tiče, on je već odavno bio snimljen u „Rols Rojsu“. Srpski centar, čini se, poseduje model „Kalinan“, a „isplivale“ su i slike njegove unutrašnjosti.

Cena se meri u stotinama hiljada evra, a po cenama koje se mogu naći na internetu, jedan od starijih modela kreće od oko 330 hiljada dolara.

Pojedini modeli, poput „Klasenovog“ blindiranog idu i do milion dolara. Podsećamo, svojevremeno se pisalo da je Nikola u vlasništvu imao i luksuzni Brabus.

Brabus je kuća koja duže od 40 godina prerađuje Mercedesova vozila, a konkretno Jokićev je bio Brabus G63 AMG, procenjen na oko 250 hiljada evra.

Međutim, i Dončić ima još nekoliko „zveri“ sa kojima može da se pohvali.

Prvi od onih koji će privući pažnju svih navijača jeste „Jeep Apocalypse 6×6“ – automobil koji liči na tenk. Ova mašina ima motor od 850 konjskih snaga, i do 100 kilometara na sat stiže za 3,7 sekundi.

Pravo je uživanje gledati ovu zver koja liči na nešto što bi vozio čuveni superheroj – Betmen.

Foto: Printscreen/Tviter: LukaUpdates2

Pored ovoga, Luka (je) u svojoj garaži ima(o) još nekoliko automobila. Najjeftiniji je Audi A7, čija se vrednost procenjuje na 69.200 dolara.

Zatim sledi Porše Panamera (109.000 dolara), Porše 911 Turbo S (216.000) i za kraj Lamborgini Urus (221.506).

View this post on Instagram

A post shared by Luka Doncic (@lukadoncic)

Dončić je možda i najzanimljiviji auto dobio za 18. rođendan, a to je bila Zastava 750 (Fića).

Pored sportske elegancije, Luka je u svoju garažu dodao i one malo „grublje“ automobile.

Možda je teško spojiti Ford Bronco iz 1967. sa elegancijom, ali, što bi se reklo – lepota je u oku posmatrača.

View this post on Instagram

A post shared by Luka Doncic (@lukadoncic)

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare