Foto: KK Radivoj Korać

Na otvorenim terenima u blizini Južnog bulevara, nedaleko od igrališta na kom je sve i počelo 1972. godine, okupio se veliki broj prijatelja kluba, bivših igrača, trenera i ljudi koji su kroz istoriju davali doprinos u razvoju i jačanju kluba.

Pred više od 150 ljudi, govore su održali predsednik Draško Brajović, zatim čovek koji je devedesetih godina spasio klub od „gašenja“ Zoran Gavrilović, trener koji je svoj prvi angažman imao u košarkaškom klubu Radivoj Korać Vlade Đurović, kao i Bratislav Đorđević, Miodrag Sandić i Dušan Mitrović.
Osim podsećanja na istoriju kluba, početke, administrativnu i pravnu borbu za teren na kojem se proslava i održala, predstavnici kluba su istakli i doprinos „prvog komšije“ Nebojše Popovića koji je klubu i dao ime.
Takođe, jedan od utemeljivača uspeha jugoslovenske košarke je svojim delima pomogao klubu i u nastojanjima da čuva uspomenu na velikog Radivoja Koraća.
Događaju su prisustvovali i potpredsednik Košarkaškog saveza Srbije, Dušan Projović, trener Zjelone Gore Oliver Vidin, koji je takođe svoju karijeru započeo u Koraću, doskorašnji selektor ženske reprezentacije za košarkašice do 20 godina Miloš Pavlović, nekadašnji selektor muške reprezentacije za mlađe od 18 godina Aleksandar Bućan, bivši sekretari Zdravko Bućan i Milan Tasić, Ljupče Žugić, Gordan Todorović, Aleksa Milošević iz OKK Beograda i mnogi drugi.
Foto: KK Radivoj Korać
Foto: KK Radivoj Korać
Foto: KK Radivoj Korać
Foto: KK Radivoj Korać
BONUS VIDEO Golden Stejt – Novi stari šampioni NBA lige

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram