Foto: KSS

A sada slede izazovi na Svetskom prvenstvu

U susret početku Svetskog šampionata za košarkašice u Sidneju, na svetski čuvenoj Bondaj plaži organizatori i FIBA su priredili promociju takmičenja na kojoj su glavne zvezde bile četiri košarkašice, učesnice turnira – Loren Džekson iz Australije, Ema Meseman iz Belgije, Amerikanka Eriel Etkins i Ivana Raca iz Srbije.

PROČITAJTE JOŠ:

„Stigli smo u Australiju posle dugog puta. Atmosfera u ekipi je veoma dobra, iako se još uvek prilagođavamo na veliku vremensku razliku. Jedva čekamo da počne Svetsko prvenstvo. Oduvek sam želela da dođem u Australiju i drago mi je što sam stigla sa reprezentacijom. To je velika čast za mene. Prva stvar koju mogu u Sidneju da vidim je poznata Bondaj plaža, na kojoj je organizovana ova promotivna pres konferencija i mogu reći da sam oduševljena“, rekla je Ivana Raca.

Promociji su prisustvovali i čuvari Bondaj plaže, glumci iz popularne televizijske serije, dok su brojni surferi uživali u vetrovitom vremenu i visokim talasima.

Srbija će na Svetskom prvenstvu, koje se igra od 22. septembra, igrati u grupi sa Francuskom, Kanadom, Australijom, Japanom i Malijem.

Bondaj plaža se nalazi u istoimenom naselju, 7km udaljenom od centra Sidneja. Ona je ujedno jedno od najposećenijih turističkih lokacija u Australiji. Idealna je za surfovanje, ronjenje, posmatranje kitova, a u zimskom periodu služi i kao teren za golf. Posetioci kažu da je jedna od najliberalnijih plaža na svetu.

Foto: KSS
Foto: KSS
Foto: KSS

BONUS VIDEO Izjava Marina Maljković – selektor ženske košarkaške reprezentacije

Pratite nas i na društvenim mrežama:

FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar