Foto: Peđa Milosavljević

Nestvarna promena, izgleda mlađe nego pre 17 godina

Navijači Crvene zvezde, a veorvatno i mnogi drugi košarkaški obožavaoci sa ovih prostora dobro se sećaju Adama Morisona, koji je 2011. godine nosio crveno-beli dres.

Morison je za kratko vreme zadobio veliku pažnju navijača sa ovih prostora, a u timu sa Malog Kalemegdana proveo je samo tri meseca i za to vreme u ABA ligi skupio osam nastupa. Na njim je prosečno beležio 15,5 poena, tri skoka i 1,5 asistencija, a najbolja partija bila mu je protiv Olimpije kojoj je ubacio čak 30 poena.

PROČITAJTE JOŠ:

Ovaj krilni igrač bio je poznat po dugoj kosi, imao je i bradu, a nakon mnogo godina pojavio se na velikoj sceni u malo drugačijoj ulozi.

Morison je sada komentator i analitičar, ima 38 godina, a njegov imidž zapao je za oko mnogima tokom NCAA turnira, gde se pojavio u novoj funkciji.

Njegova slika sada se širi društvenim mrežama, a jedan od najboljih komenatara bio je sledeći:

„Izgleda mlađe sada neko dok je igrao na koledžu pre 17 godina“.

Morison je završio srednju školu Mid u Vašingtonu, u kojoj sada radi kao pomoćni trener, posle čega je otišao na univerzitet Gonzaga gde je postao legenda. U sezoni 2005/2006 bio je najbolji strelac u NCAA sa čak 28 poena u proseku, a njegova najbolja utakmica u tom periodu bila je protiv Lojol Lajonsa kojima je ubacio 44 poena.

Na NBA draftu izabran je kao treči pik 2006. godine od strane Šarlot Bobketsa, gde se zadržao tri sezone, a onda je sa Los Anđeles Lejkersima dva puta uzastopno bio NBA šampion. U to vreme igrao je sa Kobijem Brajantom, ali je nakon dve sezone Morison raskinuo ugovor, nakon čega je imao veoma kratku epizodu u Vašingtonu, sve dok nije došao u Zvezdu.

Posle Zvezde prelazi u Bešiktaš sa kojim osvaja Kup Turske, a krajem 2012. godine završava profesionalnu karijeru i prebacuje se u trenerske i komentatorske vode. U septembru 2012. godine potpisao je za Portland, tamo se zadržao do oktobra i onda je odlučio da ode u penziju.

foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Kada pričamo o Adamu Morisonu, ne možemo da ne naglasimo da mu je u 13. godini dijagnostikovan dijabetes, zbog čega je imao velikih problema. BOlest je kontrolisao tako što je svaki put na dan utakmice jeo istu hranu u isto vreme. Za vreme boravka na Gonzagi preko 50 porodica se javilo sa molbom da priča sa njihovom decom koja imaju dijabetes.

Takođe, zanimljivost vezana za Morisona je i da nije voleo da se kupa, o čemu je pričao njegov bivši saigrač Džered Dadli, inače veoma poznat NBA košarkaš.

„Sećate li se Adama Morisona? Nikada se nije kupao, žvakao je duvan koji je stalno pljuvao i nosio je tri majice tokom cele godine. To je momak koji je zarađivao mnogo novca u to vreme. Borio se sa dijabetesom, pisalo se o tome, o njegovim koledž utakmicama, mogli ste svuda da ga vidite i on je bez premca bio moj najgori i najodvratniji saigrači. Džerals Valas je jednom prilikom morao da ga natera da se istušira. Da, morao je da ga natera. Zamislite to. Zamislite da morate da terate odraslog muškarca da se istušira. Trebalo bi da ga je sram“, govorio je Dadli.

Prema sadašnjem izgledu, deluje da je Morison promenio način života, potpuno se doterao, a košarka mu je i dalje velika ljubav.

BONUS VIDEO Nestvarni gaf na RTS: Ljudi zabezeknuti šta su videli na ekranu usred Dnevnika

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar