Foto: Kevin Jairaj-USA TODAY Sports

Filip Petrušev, student univerziteta Gonzaga i najbolji igrač "WCC" izabran je u treći tim kompletne prve divizije NCAA.

Filip Petrušev i Gonzaga, zbog preranog kraja sezone uslovljenog pandemijom koronavirusa, nisu imali mogućnost da fantastičnu školsku godinu krunišu (još jednim) NCAA turnirom, posle osvajanja duple krune u konferenciji, čiji je zvanično najbolji igrač upravo srpski student.

Ipak, Petrušev je dobio još jedno prizanje. U izboru “AP” našao se u trećoj petorci kompletne Divizije 1 NCAA, što je prvi put u istoriji Gonzage da njen igrač koji nije završna godina studija bude među 15 najboljih.

PROČITAJTE JOŠ

Petrušev je osvajanjem MVP titule u konferenciji postao prvi student Gonzage od 1981. godine koji je zaradio ovo priznanje, a da nije na završnoj godini studija. Izabran je u drugu petorku, po izboru “USA today”, zatim i u najbolji tim “distrikta 9” NCAA, a nalazi se i u konačnom izboru za nagrade “Džon Vuden” (najbolji igrač) i “Karim Abdul Džabar (najbolji centar).

S Petruševim u drugoj petorci su još Džordan Nvora (Lujvil), Džered Batler (Bejlor), Tre Džons (Djuk) i Dželen Smit (Merilend).

Krilni centar Dejtona Obadija Topin izabran je za najboljeg igrača NCAA, a s njim u prvoj petorci su još Luka Garza (Ajova), Markus Hauard (Market), Majl Pauel (Siton Hol) i Pejton Prčard (Oregon).

U drugom timu su: Devon Dotson (Kanzas), Udoka Azubuike (Kanzas), Malaki Flin (San Dijego Stejt), Kasijus Vinston (Mičigen Stejt), Vernon Keri Džunior (Djuk).