Foto: Instagram/17_poku, laouioanna

Aleksej Pokuševski izabran je na NBA draftu sa 17. pozicije, a nakon sjajnih partija u poslednje vreme veliku pažnju je privukao i njegov privatni život.

On je već neko vreme u vezi sa grčkom lepoticom Joanom Lau, koja mu je upravo na Instagram „storiju“  i čestitala odlazak u NBA.

PROČITAJTE JOŠ

„Moj čovek je uspeo i draftovan je sa 17. mesta. Volim te svim srcem, tvoj san je tek počeo“, napisala je ona nakon što je Oklahoma izabrala Pokuševskog prošle godine.

Joana je iz Atine, a srpskog košarkaša je upoznala dok je on nosio dres Olimpijakosa.

Ona je velika vernica i studira Fakultet političkih nauka u Grčkoj.

Obožava da se fotografiše, iako retko kada objavljuje fotografije sa našim asom.

Neretko objavljuje fotografije sa plaže, ali i one sa svečanijih događaja.

Trenutno se nalazi u Oklahomi sa njim, te je nedavno objavila fotografiju iz jednog japanskog restorana u ovom američkom gradu.

Od kada je ove godine došla u SAD i Pokuševski je zaigrao još bolje.

Podsetimo, Pokuševski je najbolje rangirani Srbin na NBA draftu još od kada je Darko Miličić 2003. godine izabran sa druge pozicije.

Izabrala ga je na draftu Minesota, ali je ubrzo u trejdu stigao u Oklahomu.

Pokuševski je posle slabijeg početka sezone privremeno prebačen u Razvojnu ligu, ali je vrlo brzo igrama u „bablu“ pronašao put nazad u NBA i počeo da pokazuje raskošan potencijal. Iako nominalno krilni centar, Pokuševski svojim veštinama često iskače u uloge plejmejkera, beka ili krila. Pokretjivost i atleticizam koji dolaze iz ne baš impresivne građe, omogućavaju mu da igra uspešno i spolja i ispod obruča.

Jedan od njegovih najvećih kvaliteta je zapravo visoka igračka inteligencija koja mu omogućava da dobro čita igru, što mu u odbrani pomaže da skuplja blokade, dobro prati rivale koje čuva i pomaže saigračima na preuzimanjima.

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar