Trener Anadolu Efesa Ergin Ataman Foto: EPA-EFE/MAXIM SHIPENKOV

Još nije poznato da li će se sezona nastaviti, ali Evroliga se trudi da se odigraju preostale utakmice.

„Evroliga i njeni članovi rade na dnevnoj bazi kako bi se napravio plan i svi različiti scenariji za nastavak sezone suspendovane u Evroligi i Evrokupu, kao i za dalji razvoj i unapređenje oba takmičenja“, nevedeno je u saopštenju Evrolige.

Video sastanci sa generalnim menadžerima i sportskim direktorima svih 18 klubova se održavaju periodično kako bi svi učesnici bili u toku sa aktuelnim dešavanjima. Glavni cilj bile su diskusije o uticaju virusa na takmičenja i pronalaženje modela za prevazilaženje svih kratkoročnih i dugoročnih prepreka, kao i problema koji se tiču igrača, kalendara, domaćih takmičenja i pojedinosti vezanih za takmičarsku 2020-2021.

Na drugoj strani, u anadolu Efesu, lideru trke za evropsku krunu, nisu optimisti kada je u pitanju nastavk sezone.

PROČITAJTE JOŠ

“Evroliga daje sve od sebe da se sezona nastavi. U organizacionoj strukturi Evrolige je desetak klubova iz različitih zemalja, a povezano je ukupno 15-16 država. Potreban je jako ozbiljan plan da bi ljudi počeli da putuju u isto vreme. Slika u turskoj se poboljšava, ali u Rusiji svakog dana raste broj zaraženih. U Španiji je sada lošije nego u Italiji. SAD su trenutno epicentar virusa, a Amerikanci čine većina inostranih igrača u klubovima“, objašnjava generalni direktor Efesa Alper Jilmaz

On ne veruje da će sezona da se završi.

“Čini mi se da se takmičenje neće nastaviti uprkos nadljudskim naporima Evrolige. Ako je pod rizikom bilo koji od 18 klubova, Evroliga se sigurno neće nastaviti”.

Sličnog mišljenja je i pavel Astahov, direktor Himkija.

“Kada bi se sve sanitarne i epidemiološke procedure ispoštovale u gradu izabranom za nastavak, voleli biusmo da završimo sezonu na parketu, ali čini mi se da se to neće desiti, jer je situacija izuzetno komplikovana. Američki igrači će imati velike probleme da napsute SAD, a pitanje je kada će stranci moči da uđu u Rusiju”, rekao Astahov.

Očigledno je da se do samog kraja roka za odluku, 24. maja neće znati da li će evroligaši opet na teren ove sezone…

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar