Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Dok se čeka odluka o eventualnom nastavku ove sezone, Evroliga razmišlja o sledećoj sezoni u oba svoja takmičenja.

Kako piše italijanski „Superbasket“, EKA ima plan da sledeća sezona počne već krajem septembra. Navodno, rok za preregistraciju dva takmičenja je 20. maj kako bi to odobrila Skupština akcionara.

Evrokup će početi 30. septembra, Evroliga 1. ili 2. oktobra.

U Evroligi će igrati 11 ekipa sa desetogodišnjim ugovorima (Olimpija Milano, Makabi, Olimpiakos, Panatinaikos, Žalgiris, Real, Barselona, Baskonija, CSKA, Anadolu Efes, Fenerbahče), zatim Bajern i ASVEL koji imaju specijalnu pozivnicu na još jednu sezonu i još pet timova, od kojih će dva biti pobednik i finalista Evrokupa, kao i tri vajld karte.

PROČITAJTE JOŠ:

Ako Evrokup bude suspendovan, Skupština će 24. maja takođe doneti odluku o ta dva slobodna mesta. Virtus se nada da će do ulaznice doći na terenu, a alternativni put je vajld karta.

Inače prema sadašnjem pravilu, jedna od tri vajld karte je rezervisana za ABA ligu, odnosno kako je još pošle godine saopšteno, „šampion ABA lige ima prioritet za jednu od tri vajld karte, jer nema licencirani niti višegodišnji pridruženi klub.“

Ligaški deo Evrolige sastojaće se od 27 nedelja, s tim da će sedam biti sa dvosutrukim borjem mečeva. Kraj je planiran 9. aprila 2021, a četvrtfinalne serije od maksimalno pet mečeva biće od 20. aprila do 6. maja, dok je fajnal for planiran od 20. do 23. maja 2021.

U prvoj gazi Evrokupa igraće 24 ekipe podeljene u četiri grupe, od 30. septembra do 16. decembra. Top 16 će ​​se biti od 30. decembra do 3. februara, zatim slede nokaut faze, a finalana serija je planirana za 6, 9. i verovatno 14. april.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar