FOTO: EPA-EFE/GEORGIA PANAGOPOULOU
FOTO: EPA-EFE/GEORGIA PANAGOPOULOU

Evroligaške ekipe polako kompletiraju svoje timove za predstojeću sezonu, ali na tržištu je ostalo nekoliko vrlo interesantnih slobodnih igrača, od kojih se očekuje da uskoro potpišu ugovore.

Ono što najviše interesuje javnost u Srbiji je koga će Zvezda pridobiti za svoje redove. Poslednja vest je bila da je Matijas Lesor blizu povratka, ali zvaničnih potvrda još uvek nema. Dejan Radonjić je i sam izjavio da je dolazak centra neophodan, ali da je teško pronaći odgovarajuću opciju.

PROČITAJTE JOŠ:

Među deset najprimamljivih igrača, nalaze se čak dva bivša Zvezdina igrača i još dva koji su se ove sezone pominjali kao moguća pojačanja na Malom Kalemegdanu.

Bivši Zvezdin plejmejker Stefan Jović bio je na pragu povratka, a vi uslovi su praktično bili dogovoreni. Ipak, negde je zapelo, pa je tako Jović ostao bez kluba, nakon što je prethodne dve sezone bio u Himkiju. Prošle sezone odigrao je samo osam mečeva u Evroligi na kojima je prosečno imao 4,4 poena i 3,8 asistencija, ali su ga povrede više puta odvraćale od parketa.

Još uvek nema informacija, gde će Jović nastaviti karijeru.

Još jedan bivši Zvezdin bek, Kej Si Rivers trenutno nema klub, a prošlu sezonu je završio u Zenitu, koji će biti znatno oslabljen u narednoj sezoni (klub napustili Oston Holins, Kevin Pengos, Tajrik Blek…).

Zainteresovanost za Riversa pokazaće klubovi kojima fali šuter, a povratak u Zvezdu se nije spominjao.

Dva igrača koji bi crveno-belima dobro došli, a bili su pominjani kao moguća pojačanje ovog leta su centri Tarik Blek i Greg Monro.

Obojica poseduju evroligaško iskustvo, a Blek je čak upisao nastupe i u ovogodišnjoj letnjoj ligi nastupajući za Denver Nagetse.

Amerikanac je u Evropi bio član Zenita i Makabija, a prošle sezone imao je 7,2 poena i 4,1 skok za 18 minuta prosečno na parketu za ruski tim. Za njega se interesovao i prošlogodišnji šampion Efes, ali nakon dolaska Petruševa i ostanka Plajsa, čini se da je pozicija centra tamo popunjena.

Ipak, mnogo više nade su polagali „zvezdaši“ da bi Greg Monro mogao pojačati klub za koji navijaju. On je čak devet sezona proveo u NBA ligi, a u Evropi je igrao za Bajern i Himki, gde je imao i preko deset poena u proseku, uz nešto više od šest skokova.

FOTO: EPA-EFE/LUKAS BARTH-TUTTAS
FOTO: EPA-EFE/LUKAS BARTH-TUTTAS

Međutim, priča između Zvezda i Monroa praktično je gotova, a procenjuje se da plata predstavlja glavni problem. Osim Zvezde, zainteresovana je bila i Unikaha iz Malage, ali je Monro i dalje bez kluba.

Osim pomenutih, Zvezda i ostali Evroligaši pojačanje na unutrašnjim pozicijama moći će da potraže i u Aleksu Tajusu, Kajlu O’Kvinu, Jonasu Jerebku i Timofeju Mozgovu, od kojih se samo prvo pomenuti nije oprobao „preko bare“.

Preostala dvojica koji popunjavaju grupu najboljih slobodnih agenata su Zoran Dragić i Majkl Rol.

Dragić je sa reprezentacijom Slovenije bio četvrti na Igrama u Tokiju, a usput je imao i dve veoma zapažene partije, kada je protiv Japan i Nemačke upisao 24, odnosno 27 poena.

Zoran je prošle godine bio član Baskonije, ali saradnja sa španskim klubom neće biti nastavljena.

Jedno od najzvučnijih imena među slobodnim igračima je i ime Majkla Rola, koji je imao prosečno samo 6,3 poena prošle sezone, ali ume da bude veoma koristan na parketu, što pokazuje i procenat šuta sa distance, koji iznosi nešto manje od 45 odsto.

Rol ne uzima mnogo šuteva kada je u igri, ne vodi glavnu reč na terenu, ali ume da iznenadi i bude „x-faktor“ na nekim utakmicama. Očekuje se da pojača ekipu, gde bi mu uloga bila da ulazi sa klupe uz limitiranu minutažu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar