Golden State Warriors - Memphis
Golden State Warriors - Memphis Foto:Tanjug/AP Photo/Brandon Dill

Kanađanin pričao o odluci koja mu je donela šampionski prsten.

Endrju Vigins jedan je od najzaslužnijih zašto je ekipa Golden Stejt Voriorsa osvojila šampionsku titulu NBA.

PROČITAJTE JOŠ

Pred početak prethodne sezone glavna tema u NBA ligi su bile vakcine protiv virusa korona. Dok je većina igrača bez problema prihvatila vakcinu, dva košarkaša su se protivila njoj, a to su Kajri Irving i Endrju Vigins koji se naposletku vakcinisao.

Kanađanina su na početku sezone mnogi otpisivali kao nedovoljno dobrog za Voriorse, pričalo se o tome kako se ne uklapa u tim i „nema“ šut sa distance, ali je on ipak pronašao svoju ulogu, posebno skakački u plej-ofu, i premašio sva očekivanja.

Beležio je 17,2 poena, 4,5 skokova uz 2,2 asistencije po meču, dok je najveći doprinos imao u odbrani. U finalnoj seriji sveo je najboljeg igrača Boston Seltiksa Džejsona Tejtuma na samo 37,5 odsto šuta iz igre.

„Još uvek želim da se nisam vakcinisao, da budem iskren sa vama. Bio sam Ol-star, postao sam šampion i nisam propustio najbolju godinu u karijeri. Ali, što se tiče mog tela, ne volim da u njega stavljam takve stvari. Morao sam, jer nisam imao izbora. Bilo je, ili vakcina, ili nećeš da igraš“, rekao je Vigins u podkastu „Fansided“.

Kajri Irving recimo nije hteo da se vakciniše zbog čega je propustio mnogo utakmica u dresu Bruklin Netsa.

Da podsetimo, Vigins je bio prvi pik na draftu 2014. godine, kada su ga izabrali Klivlend Kavalirsi.

BONUS VIDEO Čović: Partizan pljunuo na sve nas u košarci, ponizio je državu i domaće prvenstvo

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram