Jure Zdovc, trener košarkaša Žalgirisa, tokom konferencije za medije govorio je o utakmici protiv Zvezde, gostovanju u Beogradu, Žofriju Lovrenju, kao i pokojnom Dušanu Dudi Ivkoviću.

„Trebalo je da dobijemo utakmicu. Nismo igrali nešto preterano dobro, ali smo bili tu, imali smo poen-dva minusa… Prelomila je njihova agresivnost, odbrana, mi smo napravili neke greške“, rekao je Zdovc na početku konferencije.

PROČITAJTE JOŠ...

Potom je nastavio:

„Poznajem Zvezdu dobro, znali smo da će biti agresivni, da će pokušati da nas izbace agresivnom igrom. Nama to ne leži jer nam nedostaje visine, snage… Naši igrači teško izdrže taj visok ritam utakmice. Danas su dvojica igrača zadobila povrede lista, tu smo tanki. Imali smo tek jedan trening, teško da mogu da kažem nešto jer moram da upoznam ekipu. Bez Žofrija Lovernja… On je veoma bitan igrač i mnogo bi nam pomogao u borbi pod košem.“

Upitan da prokomentariše da li je dolazak u Beograd uticao na njegovu odluku da prihvati ponudu Žalgirisa, rekao je:

„Nisam ni razmišljao ni gledao raspored kad sam potpisao ugovor, nisam ni znao da idemo u Beograd. Ne bi bilo lako gdegod da smo igrali, svaka utakmica u Evroligi je teška, je bitka, je borba. Uvek mi je lepo u Beogradu zbog atmosfere, i dok sam igrao i sad dok sam trener. To je to, to je košarka.“

Za kraj, Zdovc se, na pitanje reportera portala Nova.rs, osvrnuo na smrt Dušana Dude Ivkovića:

„U vezi Dude sam mnogo toga već rekao. Neka čovek počiva u miru. Kad je čovek čitav život u košarci… Nekako, vreme ide, onda odjednom stane. Tada se sećaš tih godina, i dođu i emocije“, zaključio je emotivni Zdovc.

Bonus video: Odlazak legende – Dušan Duda Ivković

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram