Foto: Tanjug/AP Photo/Matt Slocum

Jedan od najboljih centara na svetu još uvek nije odlučio za koju će selekciju nastupati u budućnosti

Džoel Embid, zvezda Filadelfije i jedan od najvećih rivala Nikole Jokića, trenutno poseduje francusko i američko državljanstvo i još uvek se ne zna za koju će reprezentaciju u budućnosti igrati.

PROČITAJTE JOŠ:

Rođeni Kamerunac je najpre uzeo francuski pasoš, ali je nedavno kolekciji dodao i američki, pa je izazvao buru u javnosti.

Prema pisanju američkih medija Embid je trenutno bliži odluci da nastupa za Ameriku, dok iz francuskog tabora i dalje ne odustaju.

„Sada ima oba državljanstva i mora birati, situacija više nije ista. Niko to ne može promeniti. Znam da se već sastao sa nekim našim igračima kako bi pričao o tome. Mislim da bi trebalo da igra za nas, ali videćemo. Poštovaćemo njegovu odluku kakva god ona bila,“ izjavio je selektor Francuske Vensan Kole.

Embid je američko državljanstvo uzeo delimično i zbog sina.

„Ovde sam već dugo. Moj sin je Amerikanac. Pomislio sam – zašto da ne? Živim ovde, a blagoslov je biti Amerikanac.“

Kamerunac je već godinama unazad kandidat za MVP nagradu u NBA ligi, ali do sada nije uspeo da je osvoji, jer mu je glavni rival bio Nikola Jokić.

Postojale su priče da bi Embid već ove godine mogao da nastupa za reprezentaciju Francuske na Evrobasketu, ali od toga nije bilo ništa. Naredno veliko reprezentativno takmičenje je Mundobasket 2023. godine, a do tada će Embid doneti konačnu odluku.

BONUS VIDEO Jokić: Želim da budem Tim Dankan Denver Nagetsa

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar